Bergüzar Korel ve Didem Uzel'in dilinde 'normalleşme' var

Tüm Türkiye, 10 ilimizde büyük yıkımlara yol açan 40 binden fazla vatandaşımızı yitirdiğimiz asrın felaketi ile derin bir acıyla sarsıldı.

Bergüzar Korel ve Didem Uzel'in dilinde 'normalleşme' var

Sosyal medyada 'Normalleşme' konusu ilk olarak oyuncu Gizem Karaca tarafından dile getirilmişti.

Karaca öfkesini şu sözlerle ifade etmişti: "Normalleşme ayağına bu kadar saçma bu kadar rahat hikayeler paylaşamazsınız ya. Bu kadar kolay olamaz. Kimler neler yaşıyor ne hayatlar tekrar kurulmaya çalışıyor. Ne yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bir süre daha burayı onlar için verimli kullansak olmaz mı? Gerçekten çok mu zor; bir süre daha yediğinizi, içtiğiniz, kuaförde fönlü saçlarınızı, aynada kıyafetinizi, sporunuzu, oranızı buranızı göstermemeniz?"

Bergüzar Korel ve Didem Uzel'in dilinde 'normalleşme' var


Bergüzar Korel'de benzer bir paylaşımla Gizem Karaca'ya destek çıkarak oldukça uzun bir mesaj paylaştı.


Bergüzar Korel ve Didem Uzel'in dilinde 'normalleşme' var - Resim : 2


Konuya dair en samimi yorum ise hayatı sosyal medya bazında değerlendirmeyen; sosyal medya kavramının hayatımızda olmadığı yıllarda depremi yaşamış Didem Uzel'den geldi.

Uzel, "Gölcük depremini yaşayan ve çok fazla akraba, eş dost kaybeden ve babamlar da dahil evini bırakıp giden o süreci yaşayan biriyim. İnanın bana canlarım hiçbir zaman normalleşemiyorsunuz... Acısı, sızısı, şoku, açtığı yaralar kapanmıyor bitmiyor. Unutulmuyor.

Ama ne var ki hayatta kalanlar tutunmaya çalışıyor ve nefes alıp yaşamaya devam ediyor. Hatta dersler aldığımızı düşünüp kararlar bile alıyoruz ve sonra çoğunu unutuyoruz." ifadelerini kullandı.