Boynunu tümör saran genç kadın tazminat davası açtı!

İstanbul'da mühendis Sezen U., 10 yıl önce sol kulağının arkasındaki şişlik nedeniyle Şişli'de özel bir hastaneye gitti. KBB doktoru B.E., şişliğin tümör olduğunu belirledi.

Boynunu tümör saran genç kadın tazminat davası açtı!

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre ameliyat olan Sezen U., bir yıl sonra aynı şikayetle aynı hastaneye başvurdu. Doktorun tekrarlamaz dediği bölgede yine tümör saptandı. B.E.'nin ikinci kez ameliyat ettiği kadının yüzünün sol tarafında kalıcı hareket bozukluğu oluştu.

BOYNUNU TÜMÖR SARDI

Dudağını oynatamayan Sezen U. fizik tedaviden sonuç alamadı, 2 yıl sonra da ameliyat bölgesi sertleşti. Yine doktor B.E.'ye başvuran kadına ameliyat sertliği nedeniyle ömür boyu kontrole gelmesine söylendi. Doktor B.E. 2019'de ölürken, mühendis Almanya'ya taşındı.

Yurtdışında doktora giden Sezen U.'nun sol boyun bölgesinde irili ufaklı çok sayıda tümör olduğu tespit edildi.

Türkiye'de 6 farklı doktorla daha görüşen Sezen U., ilk ameliyatta tümörün, kapsülünün yırtılması sonucu tüm bölgeye sıçradığını öğrendi. Mühendis riskli olmasına rağmen bir kez daha bıçak altına yattı. Kadının yüzündeki kaslara giden sinirlerden birinin ikinci operasyonda kesildiği, bunun da yüz felcine neden olduğu ortaya çıktı. Hatalı işlem nedeniyle hayatı kâbusa dönen Sezen U., hastaneye dava açtı, 50 bin lira maddi, 500 bin lira da maddi tazminat istedi.

TERFİ ALAMADIM, EŞİM BİLE SOĞUDU

Yüzündeki kalıcı hasar nedeniyle sosyal yaşamı alt üst olan Sezen U., yaşadıklarını dilekçesinde şöyle anlattı: "Evliliğim büyük yara aldı, eşimle boşanma noktasına geldim. Güneş ışınlarına çıkamadığım için dışarı akşam çıkmak zorundayım. Gülmeyi unuttum. Fotoğraf çektiremiyorum. Sağlık sorunları nedeniyle işyerinden terfi alamadım. Yaşadığım travma nedeniyle halen psikiyatrik destek alıyorum. İlaç kullanarak yaşamıma devam ediyorum."