Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert sözler: "Bu bir savaş değil katliamdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Şeridi'ni günlerdir bombalayan İsrail'e sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Bu savaş değil katliamdır. İsrail devlet gibi değil de örgüt gibi davranmaya devam ederse, örgüt muamelesi görmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e sert sözler: "Bu bir savaş değil katliamdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Milletin asil evlatlarını aşağılayarak iktidara geleceğini sananlar bir kez daha hüsrana uğramıştır. Millete saygısı olmayan kendisi de saygıyı hak etmez. Seçimden sonra olup bitenleri, verilen koltuk kavgalarını, yapılan kirli pazarlıkları hep birlikte görüyoruz.

Biz milletin gücünden daha büyük güç görmedik, tanımıyoruz. Aynı şekilde vesayetle ve terörle mücadelemizden 15 Temmuz şanlı direnişimize kadar her saldırı da bu hakikati tecrübe ettik. Ak Parti'nin gücü milletimizle olan gönül bağımızın gücü kadardır.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yeni şehirlerle milletimizi gerçek belediyecilikle tanıştırana kadar bize durmak, duraksamak yok.

Muhalefet kadrolarının milletten kopuk, üretken değil çığırtkan tavrı sizleri şaşırtmasın. Bunlar hep böyleydi. Bugün de koltuklarını ve siyasi ikballerini korumaktan başka bir dertleri yok.

Esasen her ülkenin kendi gerçeklerine göre farklı seviyelerinde seyreden enflasyonda yüksek oranda seyreden oranlar tüm dünyanın sorunudur. Biz de bu durumdan muzdarip durumdayız. Enflasyonun yol açtığı sıkıntıların üstesinden gelece bir program uyguluyoruz. Bu programın başarısı devlet kurumlarının yanında üreticisinden tüketicisine kadar tüm kesimleriyle 85 milyonunun tamamının fedakarlığı ve kararlılığıyla mümkündür.

(Yeni yılda maaşlara ilişkin düzenleme) Yeni düzenlemeleri yılbaşında ayrıca yapacağız. Emeklilerimizle ilgili aldığımız kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Sivillere yönelik hiçbir eylemi doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğuna, tarafların buna riayet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Maalesef İsrail ve Gazze'deki çatışmalarda bu ilke çok ağır bir şekilde ihlal edilmektedir. Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları, dünya kamuoyu nezdinde İsrail'i hiç beklemediği ve istenmeyen bir konuma itebilir."

DHA