Cüneyt Arkın'ın mirası davalık oldu: "Babamı kandırıp mal kaçırdılar"

Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır miras davası açtı. Cüreklibatır, mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ile kardeşleri Murat Cüreklibatır ve Kaan Polat Cüreklibatır'dan davacı oldu.

Cüneyt Arkın'ın mirası davalık oldu: "Babamı kandırıp mal kaçırdılar"

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın'ın ailesinde vasiyet krizi yaşanıyor.

Geçen yıl 85 yaşında hayatını kaybeden Arkın'ın ailesi, 'vasiyetnamenin açılması' davası açmıştı.

Arkın'ın 2009'da kendi el yazısıyla yazdığı vasiyetnamede, "....Beşiktaş'taki gayrimenkulümün 1/2 hissesini kendi üstüme bırakıp, 1/2 hissesini eşim Betül Cüreklibatır'a, yine aynı gayrimenkulümün 1/2 hissesinin kuru mülkiyetinin oğlum Murat Cüreklibatır'a ve geri kalan 1/2 hissesinin kuru mülkiyetini de diğer oğlum Kaan Polat Cüreklibatır'a hiçbir tehdit, hile, telkin ve tesir altında kalmadan, tamamen kendi arzum, isteğim ve serbest irademle bırakıyorum" ifadeleri yer aldı.

Cüneyt Arkın'ın vasiyetnamesine ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır itiraz etti.


Cüneyt Arkın'ın mirası davalık oldu: "Babamı kandırıp mal kaçırdılar"


'MİRAS EŞİT BÖLÜNSÜN'

Filiz Cüreklibatır, babasının mirasından mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ile kardeşleri Murat Cüreklibatır ve Kaan Polat Cüreklibatır'a 'tenkis' (ölüme bağlı tasarruf) davası açtı.


Cüneyt Arkın'ın mirası davalık oldu: "Babamı kandırıp mal kaçırdılar" - Resim : 2



Dilekçede Filiz Cüreklibatır, "2009'da babamla yaptığım görüşmede Levent'te bir taşınmazı olduğunu ve bu taşınmazı oğulları ve eşinin baskısıyla onların lehine bağışlayacağını ayrıca benim hakkımı ihlal etmeyeceğini söyledi" dedi.



Cüneyt Arkın'ın mirası davalık oldu: "Babamı kandırıp mal kaçırdılar" - Resim : 3



Vasiyetname açıldıktan sonra yapılan araştırma sonucu Arkın'ın üzerinde herhangi bir taşınmaz kaydının bulunmadığının belirtildiği dilekçede, Filiz Cüreklibatır, üvey annesi Betül Cüreklibatır ile iki kardeşinin tüm malvarlığına tedbir konulmasını ve mirasın eşit şekilde bölüştürülmesini istedi.



Cüneyt Arkın'ın mirası davalık oldu: "Babamı kandırıp mal kaçırdılar" - Resim : 4