Dele Alli bilinmeyen dramını gözyaşlarıyla anlattı

Beşiktaş’ta geçirdiği sıkıntılı dönemin ardından Everton’a dönen Dele Alli, emekli İngiliz futbolcu ve yorumcu Gary Neville’nin YouTube kanalı 'The Overlap'e konuştu.

Dele Alli bilinmeyen dramını gözyaşlarıyla anlattı

HALKTV'nin haberine göre Dele Alli, Gary Neville ile The Overlap programında yaptığı röportajda, altı yaşındayken annesinin arkadaşı tarafından cinsel tacize uğradığını açıkladı.

Alli, daha sonra Afrika'ya gönderildiğini ve sigara ve uyuşturucuyla tanıştığını söyledi.

Futbol kariyerinin düşüşe geçtiği dönemde 24 yaşında futbolu bırakmayı düşündüğünü itiraf etti.

Alli, şu anda Everton'da oynuyor.

Geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen İngiliz oyuncu Dele Alli, sezon sona ermeden Türkiye'den ayrılmıştı.

Yıldız oyuncu İngiltere'de verdiği röportajda yaptığı itiraflarla gündeme oturdu.

26 yaşındaki oyuncu 'The Overlap' isimli Youtube kanalında efsane İngiliz oyuncu Gary Neville'ın sorularını yanıtladı.

Dele Alli bilinmeyen dramını gözyaşlarıyla anlattı

Yıldız futbolcu, hayat hikayesini anlatırken gözyaşlarına engel olamadı.

Geçtiğimiz sezon öncesi Beşiktaş Wout Weghorst, Arthur Masuaku ve Dele Alli gibi yıldızları kadrosuna katmıştı. Sezon Valerien Ismael yönetiminde giren siyah - beyazlılar, Şenol Güneş'in göreve gelişinin ardından büyük bir sıçrama yapmıştı.

İşte Dele Alli'nin açıklamaları:

"Türkiye'den döndüğümde sakatlığım vardı ve ameliyat olmam gerekiyordu. Mental olarak kötü durumdaydım ve bundan kurtulmak için bir rehabilitasyon merkezine gitmeye karar verdim. Artık zamanı gelmişti, çünkü uzun zamandır bundan kaçıyordum. Her sabah kalkıyorum, kazanmak için savaşıyorum, antrenmanda gülümsemek zorunda kalıyorum. Ama içimde savaşı kaybediyordum. 6 haftalık bir tedavi süreci geçirdim. Hayatımdaki en büyük karardı.

MOURINHO'YU SUÇLAMIYORUM

Bir sabah kalktım, aynaya baktım ve 24 yaşında futbolu bırakıp bırakmamayı düşündüm. Bunun için asla Mourinho'yu suçlamıyorum, kimseyi suçlamıyorum. Kendimi kontrol etmem gerekiyordu.

6 YAŞINDA TACİZE UĞRADIM

6 yaşındayken annemin arkadaşı tarafından tacize uğradım. Annem alkolikti. 7 yaşındayken sigara içmeye başladım. Afrika'da uyuşturucu satarak hayata tutunmaya çalışıyordum

KÖPRÜDEN SARKITILDIM

8 yaşında uyuşturucu satmaya başladım. Yaşlı biri bana, bisikletli bir çocuğu durduramayacaklarını söyledi. Ben de Futbol topumla etrafta dolaştım ve sonra uyuşturucuya başladım, bu olduğunda 8 yaşındaydım. 11 yaşındayken yan mahalleden bir adam tarafından köprüden aşağı sarkıtıldım.

“HARİKA BİR AİLE BENİ YANINA ALDI”

12 yaşında evlat edinildim. O andan itibaren harika bir aile beni yanına aldı. Benim için yaptıklarını yapacak daha iyi insanlar isteyemezdim. Eğer Tanrı insanları yarattıysa, bu onlardı.

Harikaydılar ve bana çok yardımcı oldular. Onlarla yaşamaya başladığımda, onlara gerçekten açılmak benim için zordu çünkü benden tekrar kurtulmak kolaydı, bunu kendi içimde hissettim. Onlar için olabileceğim en iyi çocuk olmaya çalıştım. Onlarla 12 yaşından itibaren birlikte kaldım ve 16 yaşında profesyonel olarak ilk takımda oynamaya başladım. Her şey oradan sonra gelişti.”