Depremde ailesini kaybeden Sait Bilgin'den 'enkaz' uyarısı

Kahramanmaraş'taki büyük depremde sacitaslan.com'un da yazılım altyapısını sağlayan Bilgin Pro’nun Genel Müdürü ve F5 Haber'in sahibi kıymetli dostumuz Sait Bilgin, büyük bir acı yaşamış ve ailesini depremde kaybetmişti.

Depremde ailesini kaybeden Sait Bilgin'den 'enkaz' uyarısı

Depremin vurduğu Kahramanmaraş’ta Bilgin Pro’nun Genel Müdürü ve F5 Haber'in sahibi Sait Bilgin'in iki oğlu, eşi ve yakın akrabaları enkaz altında kaldı.

Merkez Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı, Penta Park sitesinde Bilgin'in enkaz altındaki yakınları için yürütülen çalışmada çocukları Mazhar Kaan Bilgin, Sürur Hakan Bilgin ve eşi Pınar Bilgin'in cenazelerine ulaşıldı.

Depremde ailesini kaybeden Sait Bilgin'den 'enkaz' uyarısı

Bilgin Twitter üzerinden yayınladığı mesajında "Başımız sağ olsun dostlar... Deprem şehitlerimiz tek tek çıkıyor, hayat arkadaşımı ve evlatlarımı teşhis ettik. Muhtemelen uykudan bile uyanamadan vefat etmiş canlarım. Hepimiz Allah'tan geldik ve yine ona döneceğiz. Umutla yanımda olan tüm dostlara ailem adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Enkaz uyarısında bulundu

Sait Bilgin bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili Twitter'dan bir paylaşım yaptı ve vatandaşları uyardı. Bilgin, "Bilirkişi tespiti yapılmadan hiçbir şekilde enkazın kalkmaması lazım. Özetle enkazınıza sahip çıkın." dedi.

Bilgin paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Ankara'da baba evinde yaralarımı sarıyorum, bir yandan da hukuki süreçlerin peşindeyim. Sizlere yağmacılık ve bilirkişi süreçleriyle ilgili önemli bilgiler vermek istedim. Öncelikle kader ile kusuru birbirinden ayırmak lazım. Canlarımın eceli gelmiş olabilir ancak nasıl ki +++

Araba çarpsaydı kusur şoföründü, zehirlenselerdi kusur lokantanındı, depremde yıkılan binadaysa kusur işini doğru yapmayan firmanın. Özetle salt kader diyerek KULUN KUSURUNU ALLAH'A YIKMAYALIM! Enkazlarda 'yardıma' gelen hurdacılar çalışma bitince molozu toplayıp götürmek için acele ediyor, buna mani olun.

Biz enkazdan çıkardık hepsini. Onların motivasyonu enkaz altındaki kasa, ziynet vs. Oysa bilirkişi tespiti yapılmadan hiçbir şekilde enkazın kalkmaması lazım. Özetle enkazınıza sahip çıkın. Kusurlu binalarda suç duyurusu yapmakta geç kalmayın."