Dilan Polat'ın hayatı tehlikede mi?

Sosyal medyadaki ölçüsüz paylaşımları ile Türkiye’deki kumar – para aklama sisteminin çözülmesine, kendi durumundaki birçok kişinin yaptırımlara uğramasına ve bu yasadışı sistemin adeta çökmesine neden olan Dilan Polat’ın hayatı artık hiç düşünmediği kadar tehlikede olabilir!

Dilan Polat'ın hayatı tehlikede mi?

Dilan Polat’ın kişiliğinde hayat bulan kumar geliri aklama piyonlarının ardında bulunan kumar baronlarının ve bunların irtibatlı oldukları bürokrat ve siyasetçilerin kimler olduğu henüz ortaya çıkarılmadı. Soruşturma bu yönde ilerledikçe ortalıktaki toz - duman daha da artıyor, magazin esaslı dedikodular gündemi kaplıyor. Bir adli soruşturmanın bulandığı bu yoğun magazin sosu acaba kimin işine yarıyor?

DİLAN POLAT İNTİHAR EDER Mİ?

Dilan Polat’ın bu soruşturmadaki en renkli kişilik olduğu kadar en zayıf halkalardan biri olduğu da muhakkaktır. Duygu dünyasının, “itirafçılık” da dâhil her şeye imkân verebileceği dikkatli bir gözle bakıldığında kolayca görülebilmektedir. Bunun yanında, bir çeteyi kendi hırsları yüzünden çökerterek o çetenin hedefi haline gelmiştir. 

Cezaevine girdiği ilk günden itibaren yayılmaya başlanan “intihar edecek” dedikodusu kamuoyunu böyle bir şeye alıştırmak için kasıtlı olarak çıkarılmış olabilir mi?

PİYONLAR KENDİ KENDİNİ BELLİ ETTİ

Birbirine çok benzeyen sosyal medya kampanyaları düzenleyen türedi zenginlerin sıcak paranın döndüğü güzellik malzemeleri sektöründe, ticaret kurallarını alt üst edecek şekilde, çok kısa sürede büyümeleri ilk başta devletin değil ama medyanın dikkatini çekmişti. Bu tuhaf duruma medyada ilk kez dikkat çeken Patronlar Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla’nın yazısından sonra bazı çok takipçili hesapların sahipleri de bu konuyu radarlarına aldılar ve sonrası da zaten çorap söküğü gibi geldi.

MASAK ve ardından savcılıkların devreye girmesiyle “kaynağı belli olmayan” birçok gelire, menkul ve gayrimenkul ile şirketlere el kondu. 

BARONLAR NEREDE?

Savcılık soruşturması ilerledikçe içinde birçok sosyal medya “fenomenini” vitrin mankeni olarak barındıran bu sistemin aslında tek elden yönetildiği ortaya çıkmış oldu. Şimdi sıra bu sistemin sahiplerini ve siyaset ve bürokrasideki irtibatlarını ortaya çıkarmaya geldi.

Çünkü dünya üzerinde siyaset ve bürokrasi ile menfaat birliğine varamamış olan hiçbir organize suç örgütünün faaliyet göstermesi mümkün değildir!

İşte tam da bu yüzden bu irtibatların göbeğinde bulunan ve konuşursa Pandora Kutusunun açılmasını sağlayacak olan Dilan Polat çok iyi korunmalıdır. Çünkü “konuşma” potansiyeline sahip olan kişi odur. 

Feramuz Erdin / https://www.patronlardunyasi.com/haber/sosyal-medya-fenomenlerine-yonelik-sorusturmada-bas-aktor-dilan-polat-in-hayati-tehlikede-mi/299230