'Doktor dövüyoruz' diyen kadın hakkında suç duyurusu!

Suç duyurusu dilekçesinde, sokak röportajının çözümünün tam metnine de yer verilerek, "gerekli soruşturmanın yapılması" istendi.

'Doktor dövüyoruz' diyen kadın hakkında suç duyurusu!

HalkTV'nin haberine göre Hekim Birliği Sendikası, bir sokak röportajında “Sonuna kadar reis. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlık. Bunun ötesi yok” diyen kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.



Sağlık çalışanlarına karşı şiddet, seçim öncesinde bu sokak röportajıyla yeniden gündeme geldi.

Samsun’da yapıldığı anlaşılan sokak röportajı sosyal medyada gündem oluşturdu. Kendisine mikrofon tutulan kişinin şu sözleri tepki çekti: “Sonuna kadar Reis. Neler yaptı, neler etti. Bir 25 sene önceyi hatırlamazsınız siz. Benim eşim devlet hastanesinde çalışırken sigortada ben çocuğumu gösteriyordum. Birimiz bir kuyrukta… Doktor beni azarladı. Hadi dedi, yürü dedi, git fakültede uğraş dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlık. Bunun ötesi mötesi yok.”

Kısa Dalga'dan Ersan Atar'ın haberine göre Sendika Hukuk Müşaviri Avukat Ümit Erdem Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, bu sözlerle sağlık çalışanlarına karşı şiddetin teşvik edildiği belirtildi.

Dilekçede, röportajı veren kişinin Türk Ceza Kanunu’nun “suç işlemeye tahrik”, “suçu ve suçluyu övme” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını tanımlayan 214, 215 ve 216. Maddelerinden cezalandırılması talep edildi.