Dünyaca ünlü çocuk oyuncu yaşayan bir ölüye döndü!

Sinema dünyasının ikonik serilerinden biri olan ve bir fenomen haline gelen Yıldız Savaşları'nın (Star Wars) çocuk yıldızı zorlu günler geçiriyor. Jake Lloyd'un annesi, oğlunun akıl hastalığı nedeniyle şu anda hastanede tedavi gördüğünü paylaştı.

Dünyaca ünlü çocuk oyuncu yaşayan bir ölüye döndü!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre tüm dünyada bir fenomen haline gelen ve kendine ait bir evreni olan Star Wars'un oyuncuları (Natalie Portman, Harrison Ford, Ewan McGregor gibi) da kariyerlerlerinde hızla ilerlemeye devam ettiler. Ancak biri var ki beyazperdede Star Wars'tan sonra kimse ondan yeniden haber alamadı.


Dünyaca ünlü çocuk oyuncu yaşayan bir ölüye döndü!

Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike'de Anakin Skywalker'ı canlandıran çocuk oyuncu Jake Lloyd'un geçtiğimiz yıllarda şizofreni hastası olduğu basına yansımıştı. Bir zamanların ünlü çocuk yıldızının annesi, oğlunun akıl hastalığıyla mücadelesini anlattı.

Şu anda 35 yaşında olan Lloyd, 1999'da vizyona giren filmde Liam Neeson ve Ewan McGregor'la birlikte rol aldığında henüz 10 yaşındaydı. Ancak filmin ardından oyuncuya paranoid şizofreni teşhisi konuldu ve bunun sonucunda yıllarca akıl sağlığıyla mücadele etti.

Lloyd'un annesi Lisa, oğlunun Star Wars serisine dahil olmasının onun sağlığını etkilemediğini ve baba tarafında bu durumla ilgili bir geçmişe sahip olunduğunu belirtiyor.

Lisa Lloyd, "Jake lisede bazı sorunlar yaşamaya başladı. Bu gerçeklikte mi, yoksa farklı bir gerçeklikte mi olduğunu bilmiyordu" diyerek genç oyuncunun ilk ne zaman sorunlar yaşadığını anlatıyor.

Lloyd oyunculuğa başladığında yedi yaşındaydı ve meşhur dizi ER'nin dört bölümünde Jimmy Sweet rolünü oynadı.

Liseden mezun olduktan sonra 2007 yılında da özel sanat okulu Columbia College Chicago'ya gidecekti, ancak eğitimini orada tamamlayamadı. Daha sonra konulan şizofreni tanısından önce kendisine bipolar bozukluk tanısı kondu.

Dünyaca ünlü çocuk oyuncu yaşayan bir ölüye döndü! - Resim : 2

Anne Lloyd, "Birçok dersi kaçırdı ve bana insanların onu takip ettiğini söylüyordu" dedi.

Jake Lloyd, 2008 yılında annesiyle birlikte yaşamak için üniversiteden ayrıldı ve bir dizi psikiyatrik randevunun ardından paranoid şizofreni teşhisi konuldu. Sonunda, Lloyd'un Florida'dan Kanada'ya tek başına yaptığı bir seyahatin ardından 2015 yılında tutuklanmasıyla sorunlar daha da arttı.

The Phantom Menace'de figüranlık yapan kız kardeşi Madison'ın da 2018 yılında 26 yaşındayken hayatını kaybetmesi Lloyd'u daha da kötü etkiledi.

Geçen yıl Lloyd, otoyolun orta şeridinde arabasını kapatmak istemesinin ardından annesinin "tam bir psikotik kriz" olarak adlandırdığı durumu yaşadı. Diğer sürücülerin 911'i aradığını söyleyerek "Çok fazla bağırış ve çığlık vardı" diye hatırladı.

Lloyd hastaneye kaldırıldı ve birkaç ay sonra bir akıl sağlığı rehabilitasyon tesisine kaldırıldı. Şu anda da 10. ayında.


Dünyaca ünlü çocuk oyuncu yaşayan bir ölüye döndü! - Resim : 3



Lisa Lloyd, "Beklediğimden çok daha iyi durumda. İnsanlarla daha iyi iletişim kuruyor ve biraz daha sosyalleşiyor, bu gerçekten güzel. Bu eski Jake'i geri almak gibi bir şey çünkü şizofren olana kadar her zaman inanılmaz derecede sosyaldi" diyerek ünlü ismin son durumunu anlatıyor.