Eski futbolculara tefecilik suçlaması!

Banka müdiresi tarafından dolandırılan futbol dünyasının ünlü isimleriyle ilgili yeni gelişme... Denizbank, ‘belge ürettiler, tefecilik yaptılar' diyerek Selçuk İnan ve Emre Çolak dahil 4 kişi için suç duyurusunda bulundu.

Eski futbolculara tefecilik suçlaması!

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan'ın Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırmasıyla ilgili bir soruşturma daha başlatıldı.

Bu kez şikayetçi Denizbank A.Ş.; suçlananlar ise eski futbolcular oldu.


Eski futbolculara tefecilik suçlaması!


Banka avukatları, Selçuk İnan, Emre Çolak ile kardeşi Emrah Çolak ve tercüman Musa Mert Çetin'in gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'SAHTE BELGE ÜRETTİLER'

4 şüphelinin bankacılık işlemi, imzası ve el yazılı aidiyeti belli olmayan belge üreterek bankayı dolandırmaya çalıştığı öne sürüldü.

Başvuruda, ismi geçen kişilerin banka müdürü Erzan'la fahiş faiz almak amacıyla parasal ilişki kurdukları; bunun bir anlamda tefecilik olduğunu, paralarını tahsil edemeyince de banka yetkililerini suçladıkları vurgulandı.


Eski futbolculara tefecilik suçlaması! - Resim : 2


Şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Tefecilik ötesi bir faizi içeren belgeler sunulmaktadır. Bilimsel görüşlere göre Seçil Erzan'a yüksek kazanç elde etmek amacıyla doğrudan veya aracılar vasıtasıyla para teslim eden kişiler, 'tefecilik' suçunun bütün unsurlarını oluşturmuştur."