FBI baskını ile Amerika'da gözaltına alınan Yeşim Erçetin ilk defa konuştu!

Amerika'da yaşadığı lüks hayatıyla adından söz ettiren Yeşim Erçetin'in, geçtiğimiz ay eşi Fevzi Kardeseci ile kripto paralarda usulsüzlük suçuyla gözaltına alındığı haberi basına yansımıştı.

FBI baskını ile Amerika'da gözaltına alınan Yeşim Erçetin ilk defa konuştu!

Beyaz TV'de ekrana gelen "Söylemezsem Olmaz" programına konuşan Yeşim Erçetin, "Bütün dünyada bu kriptodan gözaltılar gerçekleşti. Sadece Amerika'da değil bu operasyonlar dünyanın her yerinde var. Şafak operasyonu gibi, kapılar kırılmış ve içeri girilmiş gibi biraz kötü yansıtılmış ve dolayısıyla beni seven herkes çok merak etmiş. Bu konuda çok sayıda mesaj aldım. 

Burada polis anlatılanlar gibi çalışmıyor. Benim evimde küçük bır kızım var. Polis çocukların travma yaşamayacağı şekilde davranıyor. 

Normal bir akşamüstü yemeğiydi. Misafirlikte bir arkadaşımız vardı. Arkadaşımızı uğurlamak üzere kapıya çıktığımda bir araç gördüm.

En fazla yüksek sesten ötürü gelebilir gibi düşünüyordum. Polisin böyle bir nedenle tutuklayacağı, ifadeye götürecegi aklımın ucundan dahi geçmedi.

Bir araba birden 10 araba oldu. Sivil arabalarla federal polisler geldi. Sayamayacağım kadar çok polis oldu etrafta.

İsmimi söylediklerinde şoke oldum. Burası Amerika. Her şeyi muntazam yatıran, vergisini ödeyen biriyim. 

Özel ajanların ifademizi alacağını söylediler. Usulca kızımın yanına gidip durumu makul dille açıkladım. Kızımı bir arkadaşımla gönderdim. Hatta polisler o arkadaşımın ehliyetinin görüntüsünü ve telefon numarasını aldılar. Her türlü güvende olduğundan emin olmak istediler. 

İki dedektif gelip eşimin işiyle ilgili bilgimin olup olmadığına dair beni Hollywood polis merkezine götürdüler. Şoke oldum. Bu sorulara neden muhatap olduğuma şaşırdım. Prosedür gereği bilgim olduğunu düşünerek beni mecburen tutukladılar. Aynı gün serbest bırakmak için mahkemeye sevk edeceklerdi. Ama şanssızlığım avukatım yoktu. Türkiye'deydi. Kızımı emanet ettiğim arkadaşım harici kimseye ulaşamadım. Kızımın babası, eski eşim olayımın uzun sürmesinden endişe ederek Masal'ı Türkiye'ye getirmiş. 

Daha sonra bana bir avukat tutuldu. Türkiye'de çok korkunç günler yaşanırken; ben kendi gündemimi konuşmak istemedim.

Ama çok sorular gelince bu açıklamayı yapmak istedim.

Ters kelepçe gibi gerçek olmayan detaylar basına yansıyınca; 'Yeşim'in hesapları kullanıldı' denilmiş. Milyon dolarlar teleffuz edilmiş. Böyle meblağlar ortada yok. 18 bin 500 gibi bir meblağ var ortada. Benim hesaplarımla da hiç alakası yok olayın" ifadelerini kullandı.


FBI baskını ile Amerika'da gözaltına alınan Yeşim Erçetin ilk defa konuştu!