Fırat Tanış'tan İmamoğlu'nun 'Tiyatro' sözlerine sert tepki

Sanatçı Fırat Tanış'tan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki geldi. İmamoğlu'nun İstanbul'da yapımı onaylanmayan projeler için 'Tiyatro oynamaya kalkmasınlar' ifadesine Tanış tepki gösterdi. İmamoğlu'ndan özür açıklaması geldi.

Fırat Tanış'tan İmamoğlu'nun 'Tiyatro' sözlerine sert tepki

'Kulüp' dizisinde "Çelebi" rolüyle büyük beğeni toplayan oyuncu Fırat Tanış, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı bir açıklama nedeniyle tepki gösterdi. Tanış, "Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden politika üretmesini bekliyoruz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın metro hattını engellediğini söyleyerek sert açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamaları yaparken de İmamoğlu, "İstanbul'a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Tiyatro oynamaya kalkmasınlar" dedi.

Oyuncu Fırat Tanış ise bu sözlere sosyal medyadan tepki gösterdi.

Tanış, "Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. Daha çok bekleriz. Muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün" ifadelerini kullandı.

Fırat Tanış'tan İmamoğlu'nun 'Tiyatro' sözlerine sert tepki

EKREM İMAMOĞLU ÖZÜR DİLEDİ

Ekrem İmamoğlu bu eleştiriden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile özür diledi.

İBB Başkanı o paylaşımında, “Tiyatro sanatçısı @firattanis eleştirisinde haklı. Bugünkü açıklamamda İstanbul’daki hizmetleri engellemeye çalışanların yanlışlarını vurgularken ‘tiyatro yapıyorlar’ dememem gerekirdi. Bu ifadem nedeniyle kırdığım tüm sanatçı dostlarımdan özür dilerim” açıklamasını yaptı.

Fırat Tanış'tan İmamoğlu'nun 'Tiyatro' sözlerine sert tepki - Resim : 2