Gayrimenkul uzmanı 3.5 saatte 1 milyon TL dolandırıldı!

İstanbul’da gayrimenkul uzmanı Naciye D., özel bankaların resmi müşteri hizmetleri numaralarının benzerlerini ele geçirerek kendisini arayan dolandırıcılara 1 milyon lirasını kaptırdı.

Gayrimenkul uzmanı 3.5 saatte 1 milyon TL dolandırıldı!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre İstanbul'da, Naciye D.'yi (47) 444'lü hattan arayan bir kişi, şüpheli işlemler gerçekleştirildiğini söyledi.

Naciye D.'den internet bankacılığına girmesini isteyen sözde bankacı, şüpheli işlem yapıldığını belirterek kadının paniğe kapılmasını sağladı.

Telefondaki şahıs, Naciye D.'ye diğer banka hesaplarıyla alakalı tüm bankaların kendisini arayacağını söyledi.

Bir süre sonra başka bir kişi, bu kez 0850'li bir hattan arayıp başka bir banka ismi vererek, döviz ve altın hesaplarında bulunan tüm hisselerini bozdurması gerektiğini söyledi.

Korkan Naciye D., 670 bin liralık hissesini vadeden çıkarıp bozdurdu.

Döviz hesabındaki 120 bin lirayı özel bir bankaya gönderip bu bankadaki yaklaşık 3 bin liralık döviz hesabını da bozdurdu. Paranın sanal hesapta güvende tutulacağını söyleyerek hesaba havale ettirdi.

Bunun üzerine şahıslar genç kadından, kredi başvurusu yapmasını istedi.

Reddedilince, taksitli nakit avans kullandırılan kadına 125 bin lira daha para çektirildi, para başka hesaplara gönderildi.

Birden fazla işlem yaparak yaklaşık bir milyon lirasını kaptıran Naciye D., telefonu kapattıktan kısa bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca avukatı aracılığıyla şikâyetçi oldu.

Mağdur kadının avukatı, "Müvekkilimin 3.5 saat kadar telefon kapanmadan oyalanmak ve kafası karıştırılmak suretiyle 1 milyonluk birikimini kaybetmesi kamunun ve toplumun vicdanına aykırıdır" dedi.