GAYRİMENKUL'E YATIRIM ALTIN VE DÖVİZİ GERİDE BIRAKTI

Türkiye’de gayrimenkul satışları yatay seyrini sürdürürken, yabancıya olan satışta geçen yıla göre yüzde 65 oranında artış yaşandı.

GAYRİMENKUL'E YATIRIM ALTIN VE DÖVİZİ GERİDE BIRAKTI

Başta Ortadoğu olmak üzere olmak üzere yurtdışından Türk gayrimenkul sektörüne ciddi anlamda ilgi var.

Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber “Bu yılın ilk 7 ayında toplam satış, 650 bin seviyesini gördü. Ancak geçen yıl, bankaların uyguladığı kampanyalar ile daha iyi rakamları görmüştük. Yıl sonuna kadar yine 1 milyon seviyesi aşılacaktır. Burada en çok dikkat çeken nokta ise yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi. Geçen yıla göre yabancı satışlarında yüze 65’lik bir artış var. Özellikle Ortadoğu’nun zengin alıcıları gayrimenkul yatırımı için Türkiye’yi tercih ediyor. Hem yaşam koşulları hem de konumu gereği ülkemiz cazip durumda. Bu ilginin artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

GAYRİMENKUL'E YATIRIM ALTIN VE DÖVİZİ GERİDE BIRAKTI

YATIRIM İÇİN DE ALIYORLAR

Yabancıların 250 bin dolar gayrimenkul yatırımı karşılığında ‘vatandaşlık’ alma konusunun da bu ilginin bir sebebi olduğunu söyleyen Ali Dilber “Dünyada vatandaşlık almak için büyük gayrimenkul yatırımları yapmak gerek. Ülkemizde çıkan bir kanun ile bu rakam uygun seviyeye çekildi. Bu da yabancıların ülkemizde yatırım yapmasına neden oldu. Ayrıca Türk gayrimenkul sektörü kârlı bir yatırım aracı olarak da karşımızda duruyor. Konut fiyatlarındaki artış ciddi gelir elde edilmesini sağlıyor. Yabancılar sadece oturmak için değil, yatırım için de ülkemizi tercih ediyor” dedi.

GAYRİMENKUL'E YATIRIM ALTIN VE DÖVİZİ GERİDE BIRAKTI - Resim : 2

EN KÂRLI YATIRIM GAYRİMENKUL

Konut fiyatlarında yaşanan artışa da dikkat çeken Ali Dilber “3 yıl önce 1 milyon liraya aldığınız bir ev bugün 2.5 milyon seviyelerine yükseldi. Böyle bir kâr hiçbir yatırım aracında yok. Ne döviz ne de altın… En kârlı yatırım gayrimenkul. Hem kira getirisi var hem de prim yapıyor. Dolayısıyla yatırım yapmayı düşünenlerin ilk tercihi kesinlikle gayrimenkul olmalı. Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

KAMU BANKALARI KREDİ AÇMALI

Kamu bankalarının yeni bir kredi kampanyası açması gerektiğini de ifade eden Ali Dilber “Şu an stokta biriken bir konut portföyü var. Bu konutları eritmek adına kamu bankalarının vatandaşa uygun faizli ve uzun vadeli kredi açması gerekiyor. Bu sayede ekonomide de bir hareketlenme yaşanacaktır. Nihayetinde gayrimenkul üreticileri de 200 sektöre dokunuyor. Demir çeliğinden çimentosuna, mobilyasından ev elektroniğine kadar birçok alana etki ediyor. Konut satışlarında yaşanacak bir hareketlenme ekonomiye ciddi katkı sunacaktır” dedi.

GAYRİMENKUL'E YATIRIM ALTIN VE DÖVİZİ GERİDE BIRAKTI - Resim : 3