Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra saat 10.45'te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi. Deprem anında yaşanan panik ise kameralara böyle yansıdı.

Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem

VALİ DEMİRTAŞ: "PANİK DIŞINDA BİR SIKINTIMIZ YOK"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Gemlik Körfezi’nde, Mudanya ilçesi açıklarındaki 5.1 büyüklüğündeki depremde 12 kişinin yaşadıkları panik nedeniyle hastanelere başvurduklarını söyledi.

Vali Demirtaş, "Vatandaşlarımızın paniği dışında ciddi bir sıkıntımız olmadı. Bu saat itibarıyla 12 vatandaşımız panikten dolayı hastaneye müracaat etmişler. 1 vatandaşımızın evinde çatlak oldu diye bir ihbar alındı. Arkadaşlarımız o bölgeye gittiler. Aynı zamanda depremden dolayı 2 vatandaşımız da koşarken düşmüş. Burunlarında hafif bir sıyrık meydana gelmiş. Tüm kamu kurumlarında, özellikle hastanelerimizde, okullarımızda depremle ilgili bir sıkıntı var mı, bir çatlak var mı yok mu diye onların incelemesini yapıyoruz. İnşallah arkadaşlarımız bize bu konuda bilgi verecekler. Tüm arkadaşlarımız sahadalar. Başta kaymakamlarımız, AFAD yetkililerimiz, belediyelerimiz, herkes sahada. Vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerini dinliyoruz. Ciddi anlamda bir sıkıntımız olmadı. Allah memleketimizi, milletimizi, devletimizi bu afetten korusun" dedi. 

BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Merkez üssü Bursa’nın Mudanya ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde, ilçedeki bazı binalarda çatlaklar oluştu. Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde yaşayanlar, iş yerleri ve binalardaki çatlakları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Bir binada oluşan çatlak sonrası, beton parçalarının yere düştüğü görüldü. 


Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem


MUDANYA BELEDİYE BİNASI HASAR GÖRDÜ, PERSONEL TAHLİYE EDİLDİ

Bursa’nın Mudanya ilçesi açıklarından meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde, ilçe belediye binası da hasar gördü. İlçedeki riskli binalar arasında bulunan belediye binasının kolonlarında çatlaklar oluştu. Belediye personeli tahliye edildi. Kapatılan belediye binasında teknik ekiplerin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI: "TRİLYE’DE BAZI BİNALARDA DUVAR YIKILMALARI VAR"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki bazı binalarda çatlaklar oluştuğunu ve bazı bacaların devrildiğini söyledi. Trilye Mahallesi’nde ise 1999 yılındaki Marmara Depremi’nde hasar gören bazı binaların duvarlarının yıkıldığını kaydeden Türkyılmaz, “Belediye olarak 5 mahallede zaten tarama yapmıştık. Üniversiteden hocalarımızla birlikte, 1999 yılından önce yapılan binalarda performans testlerini sürdürüyorduk. Biz yıkım için beklerken, deprem oldu. Trilye Mahallemizde yıkım raporu alınan binalarda duvar yıkılmaları var. En kısa zamanda bu binaların yıkımlarını gerçekleştireceğiz. Cana gelen bir şey olmadı. İlçe genelinde bir olumsuzluk yok. Bütün ekiplerimiz teyakkuz durumunda, incelemelerimizi sürdürüyoruz” dedi. 

'13 ARTÇI DEPREM ÖLÇÜLDÜ'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.5 olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldüğünü belirtti.

Bakan Yerlikaya, "İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, jandarma, emniyet, UMKE ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112'ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. İstanbul Esenler'de 1, Küçükçekmece'de 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. Bursa Mudanya'da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. 

DHA