Genç kayakçıdan acı haber! Çığ altında can verdi

Ünlü Yunan kayakçı Konstantins Momtsis, çığ altında kalarak yaşamını yitirdi.

Genç kayakçıdan acı haber! Çığ altında can verdi

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Yunanistan’ın dünyaca ünlü kayakçılarından ve dağcılarından 36 yaşındaki Konstantins Momtsis, gittiği Bulgaristan’da kayak yaparken bir grup kayakçı ile çığ altında kaldı.


Genç kayakçıdan acı haber! Çığ altında can verdi


Yunanistan’ın Florina kentinde yaşayan dünyaca ünlü kayakçı, kayak eğitmeni ve dağcı 36 yaşındaki Konstontinos Momtsis bir grup kayakçı ve dağcı ile birlikte Bulgaristan’ın Markujik kentindeki Boroviç kayak pistinde kayak yapıyordu.
 
BİR KAYAKÇININ HATASI ÖLÜMÜ GETİRDİ

Bir grup kayakçı ile birlikte inişe geçen Momtsis ve üç arkadaşı arkalarından gelen dev çığın altında kalarak kayboldu.

150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki çığın altında kalan 4 kayakçıdan 3’ü arama kurtarma ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarılarak hastanelere kaldırıldı. Ancak Momtsis’in cesedi saatler sonra bulunabildi.

Kurtarma ekibi lideri Steufan Hristov “Momtsis ve yanındakileri pistin en zor bölgesinden çok dik bir açıdan inerken gördük. Sırt çantaları ve GPS aletleri yoktu olsa çok daha erken bulabilirdik. İniş sırasında kayakçılardan biri yatay olarak hareket etti bunu yapmamalıydı, bu hareket arkalarından çığ oluşmasına neden oldu.  Arkalarından gelen 2 metre kalınlığındaki çığın altında kaldılar” dedi.

Momtsis’in ani ölümü Yunanistan’da şok etkisi yarattı.


Genç kayakçıdan acı haber! Çığ altında can verdi - Resim : 2


Cenazesinin yaşadığı Florina kentine gönderildiği belirtildi.