Görme kaybı yaşayan hastayı evine gönderen doktora dava!

Adana'da içtiği alkol yüzünden rahatsızlanan 47 yaşındaki Ensar A., hastanede doktora durumu söylemesine rağmen iddiaya göre herhangi bir işlem yapılmadı.

Görme kaybı yaşayan hastayı evine gönderen doktora dava!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre Adana'da içtiği alkol yüzünden rahatsızlanan 47 yaşındaki Ensar A., Seyhan ilçesindeki hastaneye giderek tedavi olmak istedi. Olay 13 Temmuz tarihinde meydana geldi. Ensar A., 11 Temmuz günü alkol almaya başladı.

İçtiği alkolden rahatsızlanan Ensar A., hastaneye gitmedi ve ertesi gün yine alkol almaya devam etti.

HASTAYA 'BİRŞEYİN YOK DİYEREK' TABURCU ETTİ

Görme kaybı ve çeşitli rahatsızlıklar yaşadığını farkeden Ensar A., Seyhan ilçesinde bulunan hastanenin yolunu tuttu. Ensar A., hastanede bulunan doktor Burak A.'ya alkolden dolayı zehirlenmiş olabilceğini görme kaybı yaşamaya başladığını söyledi. İddiaya göre doktor Burak A., hastaya herhangi bir tedavi uygulamayarak birşeyi olmadığını söyleyip taburcu etti.

GÖZLERİNDE GÖRME KAYBI MEYDANA GELDİ

Gözlerinde görme kaybı oluşan Ensar A., Adana Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak doktorun ihmali yüzünden gözlerinde hasar oluştuğunu belirterek suç duyurusunda bulundu. Savcılık şikayet üzerine doktor hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Adana Valiliğinden konuya ilişkin olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için rapor talep etti.

DOKTORDA İHMAL VE KUSUR BULUNDU

Valilik tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda hastanın olay günü bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğu, hastaya biyokimya ile kardiyak enzim tetkikleri yapıldığı belirtildi. Ancak raporda metil alkol alımı sonrasında bulantı, kusma, görme kaybının çok sık yaşandığı, bu nedenle aynı septopmları yaşayan hastaya metil alkol plazma düzeyi ve kan gazı tetkiki yapılmadığı anlatıldı. Söz konusu tetkiklerin yapılmadığı için raporda dokor Burak A.'nın ihmal ve kusurunun bulunduğuna dikkat çekildi.

1,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılıkta ifade veren doktor Burak A., ise hastaya gerekli müdahalenin yapıldığını, hastanın kendilerine kaçak alkol kullandığını söylemediğini patolojik sonuçlarında normal geldiğini belirtti.

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda doktor Burak A.'nın raporlarla belirtilen şekilde ihmali olduğunu ve hasta Ensar A.'nın görme kaybı yalamasına sebep olduğunu belirterek hakkında 'Görevi Kötüye Kullanmak' suçu kapsamında 1,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Şüpheli Adana Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.