″Hayvanları Koruma Kanunu″ teklifi Meclis′te

"Hükümetin, hayvanları mal ve eşya olmaktan çıkaran, onları canlı bir varlık olarak kabul edip haklarını düzenleyen kanun teklifinin TBMM'ye sunulması, sanat dünyasında sevinçle karşılandı.

″Hayvanları Koruma Kanunu″ teklifi Meclis′te

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Ajda Pekkan "Bu, uzun süredir beklediğimiz bir yasaydı, meclise gelmesine çok sevindim. Hayvanlara işkence edenlerin caydırıcı cezalara çarptırılması gerekiyordu. Hayvan hakları yasası ile bunun hayata geçirilecek olması güzel bir haber." ifadelerini kullanırken Demet Şener ise "Masum canlılara acı yaşatanların artık cezasız kalmayacak olmasını destekliyorum. Bu yasa nedeniyle çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Muazzez Ersoy, "Heyecan ve umutla yıllardır beklediğimiz yasaya kavuşacağız. Yasa, caydırıcı olsun, hayvanlara zulmedenler lütfen ağır cezalar alsın." şeklinde bir açıklama yaparken Oktay Kaynarca ise duygularını "Uzun süredir beklediğimiz bu kanunun çıkıyor olması çok önemli bir gelişme. Kanundan sonra sıra insanları bilinçlendirmeye geliyor. Bu meseleyi iyi bir planlamayla beş yıl içinde çözeceğimize inanıyorum." ifadeleriyle dile getirdi.

Bir devrin ünlü ismi Hülya Koçyiğit, "Konuşamayan, kendini ifade edemeyen biricik dostlarımızın sesi olmak, haklarını savunmak hepimizin insanlık borcudur. Onların haklarını korumak için atılan bu adımı yürekten destekliyorum." derken Edip Akbyaram ise "Biz, 'Bir karıncayı bile incitme' diyen kültürden geliyoruz. Hayvanları korumak insanlık görevidir. Bu açıdan hayvan hakları yasasının meclise gelmesini çok sevindirici buluyorum. Bu yasa, Türkiye'ye uluslararası alanda pozitif katkı sağlayacaktır. Unutmayalım, hayvan sevmeyen, insan da sevemez!" ifadelerini kullandı.

"Hayvanların dili yok. Onların sesi biz olacağız. Ailemle birlikte bu yasanın sonuna kadar arkasındayım." şeklinde kouşan Yasemin Özilhan'a "Cumhurbaşkanımız sayesinde ivme kazanan bu kanunla hayvanların mal değil, birer can olduğunu kabullenmiş oluyoruz. Hayırlı olsun!" ifadelerini kullanan Feryal Gülman'dan destek geldi.

Pınar Sabancı "Hayvanlara kötü muamele yapanların ağır cezalara çarptırılması gerekiyor. Toplum olarak onları korumak ahlaki ve vicdani görevimiz." mesajını iletirken Burak Arslan ise "Allah'ın bizlere emaneti olan canlarımız, artık anayasal olarak koruma altında. Bu karara sebep olan herkese canı gönülden şükranlarımı sunarım." şeklinde konuştu.