İbrahim - Şebnem Kardıçalı'nın Sena Kardıçalı'nın tahlilleri karıştı

İzmir'in köklü ailelerinden İbrahim - Şebnem Kardıçalı'nın 26 yaşındaki kızı Sena Kardıçalı'nın tahlilleri karıştırılıdı. Karıştırılan tahlillerle yanlışlıkla Sena'ya kanser teşhisi koymuştu. Özel laboratuvar 900 bin lira ile cezadan kurtuldu.

İbrahim - Şebnem Kardıçalı'nın Sena Kardıçalı'nın tahlilleri karıştı

İzmir'in köklü ailelerinden İbrahim - Şebnem Kardıçalı'nın 26 yaşındaki kızı Sena Kardıçalı'nın yanlış teşhiş olayı geçen ay yaşanmıştı.

İzmir'in ünlü bir laboratuvarı, tahlile gelen kitleleri karıştırıp yanlışlıkla Sena'ya kanser teşhisi koymuştu. Sena'nın kemoterapi tedavisine başlamasının ardından raporların karıştığı ortaya çıkmıştı.

EĞİTİM KURUMA BAĞIŞLADILAR

Kardıçalı Ailesi, Sena'nın sağlığını ve psikolojisini bozan bu 'büyük hata' için laboranta 'taksirli adam yaralamaktan' dava açmıştı. Ancak laborantın en ağır cezayı almasını beklenirken durum öyle olmadı.

Ailenin avukatı, olayda kasıt olmadığı için büyük bir ceza almalarının mümkün olmadığını ve davanın yıllarca sürebileceğini söyleyip anlaşmalarını tavsiye etmiş. Onlar da öyle yapmış ve 900 bin lira tazminatla anlaşmışlar.

Kardıçalı Ailesi'nin laboratuvardan aldığı 900 bin lirayı bir eğitim kurumuna bağışladığı ortaya çıktı. Aile, yıllarca davayla uğraşmaktansa 900 bin lirayı alıp yardıma muhtaç öğrencileri mutlu etmeyi tercih etmiş.

BÜLENT CANKURT'UN SABAH GAZETESİ'NDE YAYINLANAN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ