İmar affının reklam yüzü Hasan Kaçan çark etti!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği dayanıksız yapılar da, iktidarın 2019 yılında çıkardığı ‘imar affı’ndan nasibini aldı.

İmar affının reklam yüzü Hasan Kaçan çark etti!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre o dönem reklam filimleriyle cazip hale getirilen imar affı ile ilgili başrolde oynayan Hasan Kaçan ise, 6 Şubat’taki depremlerden sonra sessizliğe bürünmüştü.

Ancak, imar affı reklamı eleştirileri için bir açıklama yapmayan Kaçan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafı kaçırmadı.

Kaçan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez” dedi.

Hasan Kaçan hesabından şunları kaydetti:

“Ey Müslüman… O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin… Senin kutsalın, bütün değerlerin… Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların… Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez.”

Velev ki ‘bilmeden’ basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın.

Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür.”

Hasan Kaçan’ın bu geri dönüşüne sosyal medya kullanıcıları yoğun tepki gösterdi.

Gelen tepkilerin ardından da Kaçan söz konusu paylaşımı sildi.