İşe aldığı genç kıza maket bıçağı çekip tecavüze kalkıştı!

Şirket sahibi Onur Ateş, 11 gün önce işe aldığı çalışanı H. Ç.’ye tecavüze kalkıştı. Ateş’in ofisinde gece yarısı yaşanan olay kameralara da yansıdı.

İşe aldığı genç kıza maket bıçağı çekip tecavüze kalkıştı!

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, olay geçen 14 Aralık gecesi yaşandı. Dava dosyasına giren iddianame, bilirkişi raporu ve mütalaaya göre, reklam tanıtım ve yazılım işleri yapan Onur Ateş (31), üniversiteden yeni mezun olan H. Ç.’yi (24) 2 Aralık’ta işe aldı.

Ateş, 13 Aralık günü H. Ç.’yi arayarak “Gaziantep’te önemli bir iş aldık. Seninle oraya gideceğiz. Hazırlan gelip seni evinde alacağım” dedi. H. Ç. de ‘Mezuniyet diplomamı da alırım’ düşüncesi ile teklifi kabul etti.

‘Bilgisayara virüs girmiş’ bahanesi

Anılan gün saat 19.30 gibi Ateş, genç kadını yaşadığı evin önünden aldı. Ateş, Ç.’ye “Ofise gidelim gerekli evrakları alalım. Yola çıkarız” dedi. İkili, çalıştıkları ofise gitti. Bu sırada Ateş, Ç.’ye “Bilgisayara virüs bulaşmış. Tüm dosyalar silinmiş. Yeniden hazırlayayım. Yola çıkarız” dedi.

Gece 01.00’de ‘işler’ bitti

Ancak, Gaziantep’e gidileceği sözünün gerçek olmadığı saatler sonra ortaya çıktı. Ç. de bu sırada Ateş’e yardım ederek dokümanların hazırlanmasını sağlamaya çalıştı. Saat gece 01.00’e geldiğinde ‘işler’ bitti. H. Ç., Gaziantep’e gitmek üzere yola çıkacaklarını düşünerek hazırlanmaya başladı.

‘Buradan sağ çıkamayacaksın’ dedi

Bu sırada Ateş mutfağa gitti; Ç.’yi de yanına çağırdı. Bu andan sonra yaşananlar ise savcılık mütalaasında özetle şöyle yer aldı: “Sanık (Onur Ateş), müşteki (H. Ç.) mutfağı toparlarken saçından çekerek öpmeye çalıştı. Tepki üzerine sanık cebinden maket bıçağını çıkarıp müştekinin boğazına dayadı ve ‘Kimse engel olamaz yaparım. Benim psikolojik sorunlarım var. Sen buradan sağ çıkamayacaksın. Ben kendimi öldürmeyi zaten göze aldım sende benimle öleceksin.’ dedi.”

Maket bıçağını boğazında tutmaya devam etti

Mütalaanın devamında, genç kadının yaşadığı dehşet anları şöyle anlatıldı: “Sanık, müştekinin boğazına maket bıçağını dayalı tutmaya devam etti. Bu esnada vücudunun her yerine dokunarak cinsel saldırıda bulundu. Sanık, müştekiyi mutfaktan çıkararak çalıştıkları odaya götürdü ve yere yatırdı.”

Telefonunu uzak bir yere koydu

Ateş’in, genç kadının giysilerini çıkarmaya çalıştığı kaydedilerek “Bu esnada müştekinin ağzını da bir eli ile kapattı. Müşteki nefes alamayınca elini çekti. Müştekinin ailesini aramaması için de telefonunu alıp uzak bir noktaya koydu. Sanık bir süre sonra müştekiyi bıraktı” ifadelerine yer verildi.

‘Bana bunu neden yaptın!’ çaresizliği

Ateş, dehşeti yaşattığı genç kadını saat 04.00 gibi evine bıraktı. İkili arasında geçen yazışmalar da dosyaya girdi. Yazışmaların birinde Ç., Ateş’e “21 yaşındaki bir kızın hayatından her şeyi aldın. Benim ne suçum, günahım vardı da sen bunları bana yaşattın. 21 yaşındaki bir kıza neden bunu yaptın” diyor.

‘Çalışırken elim yanlışlıkla değdi’

Ofisin kamera kayıtları ile ikili arasında geçen yazışmaları da H. Ç.’nin verdiği ifadeyi destekledi.

Soruşturma ve yargılama aşamasında ifadesi alınan Ateş ise, ofiste çalıştıkları esnada, bir ara, elinin yanlışlıkla çalışanı Ç.’ye çarptığını öne sürdü.

Ateş ifadesinin devamında “Benden para almak için böyle bir suçlamada bulunduğu düşünüyorum. Benden 12 bin TL istedi. Mesajlarda da bu var” dedi.

İki cezada da artırım yapıldı

Yapılan yargılama sonrası mahkeme kararını verdi. 6 Haziran’da yapılan karar duruşmasında Ateş’e hem ‘cinsel saldırı’ hem de ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ceza verildi. Ateş’e, cinsel saldırı suçunda 5 yıl hapis cezası verildi. Ancak, bu esnada maket bıçağı kullandığı için verilen ceza yarı oranında artırıldı. Böylece cezası 7 yıl 6 yıla çıktı.

Toplamda 13 yıl 6 ay hapis cezası

Mahkeme, Ateş’e, H. Ç.’yi ofisinde zorla alıkoyduğu içinde 2 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza da, amacın cinsel saldırı olması ve maket bıçağı kullanıldığı için 6 yıla çıkarıldı.

Yapılan artırımlarla birlikte Ateş’e toplam 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş oldu.

H. Ç.’nin avukatı Ahmet Ekin “Sanık sabıkalı. Daha önce de ceza aldığı dosyalar olmuş. Verilen karar bu hali ile kesinleşirse, sanık cezanın tamamını kapalı ceza evinde geçirecek. Açık cezaevine geçmesi söz konusu olmayacak” diye konuştu.