Jeyan Tözüm'ün vefatı üzüntü yarattı

Ünlü seslendirme ve tiyatro sanatçısı Jeyan Tözüm hayata gözlerini yumdu.

Jeyan Tözüm'ün vefatı üzüntü yarattı

NTV'nin haberine göre Yeşilçam'da Türkan Şoray, Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Emel Sayın, Gülşen Bubikoğlu ve Necla Nazır'ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü ismi seslendiren Jeyan Mahfi Ayral Tözüm 94 yaşında hayatını kaybetti.


Jeyan Tözüm'ün vefatı üzüntü yarattı



İstanbul'da kaldığı huzurevinde hayatını kaybeden Tözüm’ün cenazesi 30 Ekim Pazartesi Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Tözüm'ün ölümüyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tiyatromuzun duayen oyuncusu, ustamız, Jejan Mahfi Ayral’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Çok küçük yaşlarda Peer Gynt piyesinde küçük bir çocuk olarak adımını attığı sahnede, Darülbedayi geleneğinin önemli ismi, babası Necdet Mahfi Ayral’ın teşvikiyle başlayan oyunculuk yaşantısı, sinemada Yeşilçam’ın ‘dört yapraklı yonca’ olarak bilinen kadın oyuncuları dahil birçok oyuncuya ses, sahnede birçok role hayat verdiği uzun ve verimli bir yolculuğa dönüştü. 

Cumhuriyet’in ilk yıllarında başlayan sanat hayatında, tiyatromuzun geleneğini genç kuşaklara taşıyan, 109 yıllık tarihimizin önemli bir parçası oldu.

Jeyan Mahfi Ayral, yarın (30 Ekim Pazartesi) Zincirlikuyu Camii’nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Ailesinin isteğiyle, tiyatromuzda tören düzenlenmeyecektir.

Sanatçımızın ailesine, tiyatro camiasına, dost ve sevenlerine baş sağlığı dileriz…"