Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun 100 milyon TL'lik vurgun iddiasında yeni detaylar

Ünlü influencerlar Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun gerçekleştirdiği 100 milyon TL’lik vurgununun yankıları sürüyor. Önce parti verdiler sonra kaçtılar.

Kıvanç Talu ve Beril Talu'nun 100 milyon TL'lik vurgun iddiasında yeni detaylar

KURBANLARINA EV PARTİSİ VERDİKTEN SONRA SIRRA KADEM BASTILAR

Patronlar Dünyası'ndan Zeynep Güçlücan'ın haberine göre 'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun çevresinde bulunan birçok kişiyi 100 milyon lira dolandırıp Portekiz'e kaçtı.. Çiftin kaçmadan önce dolandırdıkları herkesi ev partisine davet ettikleri ve bu ev partisinde eğlendikten sonra sırra kadem bastığı öğrenildi.  

KUAFÖRÜNÜ VE MANİKÜRCÜSÜNÜ BİLE DOLANDIRDI

1 milyon takipçisi bulunan Kıvanç Talu’nun sosyal medya hesabına ulaşılamazken, dolandırıldığını ev partisinden sonra anlayan kişiler ise olayın şokunu yaşıyor. Şaşkınlık içerisinde olan kurbanlar arasında iş insanları, şoför, güzellik uzmanları, çiftien manikürcüleri ve çocuklarının bakıcısı da var. 

1 MİLYON LİRA DOLANDIRILDIK  

Mağdurlardan ismini vermek istemeyen bir kişi, yaşadıklarını şöyle anlattı: 
“Eşim çok para verdi, sonra aldı tekrar verdi. 1 milyon kadar dolandırıldık. Daha fazla zarara da girebilirdik ama bu kadarla kaldık. Bize öyle güzel tatlı tatlı yaklaştı ki aklımıza kötü bir şey gelmedi. 

ÇALIŞTIKLARI ŞİRKETİ 20 MİLYON DOLAR DOLANDIRMIŞLAR

Çalıştıkları şirketten de çıkarıldıklarını duyduk. Çalıştıkları şirketi 20 milyon dolar dolandırdıkları söyleniyor.  İşten çıkarılmışlar, iftira atıldı demişler. 20 milyon nasıl dolandırdılar inanılır gibi değil. İşten çıkarılınca insanlara yanaşmaya başladılar. Çok güven veriyorlardı. 4 ay sürdü bize yaklaşmaları... Özellikle eşimi uzak tutmaya çalıştım ama Kıvanç'a çok güvendi, para verdi geri aldı, tekrar verdi. Bize çok iyi davrandılar. Çok büyük eksi bakiyelere de düşebilirdik. Kendimizi ucuz atlatmış olarak görüyoruz. 

'300 BİN VERİN 500 BİN GERİ GÖNDERİRİZ' DİYORLARDI

300 bin isteyip 500 bin geri ödemeyi vaat ediyordu. Parası olan insan için güzel bir yatırım olduğu düşünülüyordu. Bildiğimiz, duyduğumuz 81 kişi dolandırıldı. Çok yakın arkadaşlarını da dolandırdılar. Arkadaşları, kuaförleri, manikürcüleri, şoförlerini bile dolandırmışlar. Portekiz'e kaçtıklarını tahmin ediyoruz.

ANTİDEPRESAN VE UYUŞTURUCU DA KULLANIYORLARDI

Evlerine ziyarete de gitmiştik. Çiftin psikolojik sorunları da var. Antidepresan kullandığını bizzat bize söyledi. Eşi de kendisi de ilaç kullanıyor. Uyuşturucu madde kullandığını da biliyoruz.

100 BİN TL’YE KAZAK ALIYORDU

Bu dolandırıcılıklar sadece lüks yaşam için. Marka mağazalara gidip 50-100 bin TL bir kazağa verip alıyormuş.

AİLELERE DE ULAŞILAMIYOR

Artık ailesine de ulaşılmıyor. Kaçtılar büyük ihtimal. Aileleri çok düzgündü, aileler işin neresinde bilmiyoruz. Bir kaç kişi dava açtı. Bu durum burada kalmaz, mutlaka bulanacaklar. 

ŞOV PROGRAMINA GİDİP “DOLANDIRICISIN” DİYE BAĞIRACAKTIM

Şov programları da iptal oldu, yoksa programa gidip 'Dolandırıcısın' diye bağıracaktım ama ortadan yok oldular. "

YENİ HESAP AÇIP 1 KASIM'I İŞARET ETTİLER 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Talu çifti, yeni bir sosyal medya kanalı açarak 1 Kasım'ı işaret etti ve canlı yayında açıklama yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/haber/influencerlar-kivanc-talu-ve-esi-beril-talu-nun-gerceklestirdigi-100-milyon-tl-lik-vurgun-/293385