Kuşadası Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Saat 08.19'da merkez üssü Ege Denizi Kuşadası Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydan geldi.

Kuşadası Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi’nde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’in yanı sıra Manisa'da da hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin merkez üssünü Ege Denizi’nde Kuşadası Körfezi olarak açıkladığı deprem, saat 08.19’da oldu. İzmir’in Menderes ilçesinin 5,42 kilometre açığında, yerin 8,51 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem, İzmir’in yanı sıra Manisa’da da hissedildi.

 

 

 Kuşadası Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, ekiplerin bölgede saha çalışmalar sürüyor.

İzmir Valisi Süleyman Elban, 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili yazılı açıklama yaptı. Vali Elban açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ege Denizi Kuşadası Körfezi, Menderes merkezli olarak 08.19 itibariyle meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem ile ilgili valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

DHA