Libyalıya İstanbul'da akıl almaz soygun!

Bir Libyalı; 3’ü Suriyeli, 2’si Tunuslu toplam 5 kişiden şikâyetçi oldu. Libyalı; bu kişilerin, içeceğine ilaç kattığını anlattı.

Libyalıya İstanbul'da akıl almaz soygun!

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, olay Esenyurt’ta bulunan bir villada yaşandı. Libyalı Yousef Rajab Elrrujoubi (42) daha önceden tanıdığı Tunuslu Amira Bassa (33) ile görüşerek İstanbul’a geldi. Elrrujoubi ve Bassa ile Bassa’nın kız kardeşi 3-4 gün birlikte vakit geçirdi.

VİLLAYA ‘PARTİ VAR’ DİYE GÖTÜRÜLDÜ

Bu kişiler bir süre sonra, parti verileceğini söyleyerek Elrrujoubi’nin de gelmesini istedi. Olayın yaşandığı 12 Mart 2018’de bu kişiler Esenyurt’taki bir villaya gitti. Bir süre sohbet edildikten sonra, iddiaya göre, bu sırada Elrrujoubi’nin içeceğine ilaç katıldı. Libyalı, ilaçlı içecek nedeni ile uyudu.

UYANDIĞINDA BAŞINA SİLAH DAYALIYDI

Bu sırada Elrrujoubi’nin elleri ve ayakları bağlandı; ağzı ise koli bandı ile kapatıldı. Elrrujoubi yaşadıklarını “Başıma silah dayanmış olduğunu gördüm. 3-4 kişi üzerime yüklendi. Silahı dayayan Abdulhadi (Abdulhadi Abdo) idi. Muhammad Fehed ve Ahmed Elhamd oradaydı. Gözümü kapatmalarından sonra Amira'nın sesini de duydum. Hep bir ağızdan para istiyorlardı” dedi.

150 BİN DOLAR GELDİ SERBEST KALDI

Bu kişiler, Elrrujoubi’den 200 bin dolar istedi. Aksi halde öldürüleceği ifade edildi. Libyalı, bir arkadaşını aradı ve 150 bin dolar göndermesini istedi. İstenen para gelince Elrrujoubi salıverildi.

Elrrujoubi’nin şikâyeti üzerine soruşturma başlattı. Olaya karşına 5 kişiden 4’ü tutuklandı. Firari konumdaki Raoua Ben Kssida’nın (32) dosyası ayrıldı. Savcılık tutuklu 4 sanık hakkında dava açtı.

‘BALDIZIM İLE İLİŞKİSİ VARDI’

Sanıklardan Abdulhadi Abdo, İstanbul’da ticaretle uğraştığını belirterek, yağma ile ilgisinin olmadığını söyledi. Abdo, Elrrujoubi’nin, baldızı ile ilişkisi olduğunu ifade ederek “Biz, mağdur ile baldızımın evlenmesine karşı çıktık. Bize baskı yaptı. Bu yüzden şikâyet etmiştir” dedi. Abdo’nun imam nikâhlı eşi Amira Bassa ise olayın yaşandığı eve ise hiç girmediğini söyledi. Sanık Ahmed Elhamd (26) ise, “Olayla ilgim yok” diyerek Muhammad Fehed’in kendilerine iftira attığını söyledi.

12 YIL 6’ŞAR AY HAPİS

Yapılan yargılama sonrası mahkeme, 4 sanığa da ceza verdi. Karara itiraz edildi. İtiraz üzerine dosyaya bakan İstinaf Mahkemesi, verilen cezalardan bir kısmını yerinde buldu, bazı sanıklar yönünde ise kararı bozdu. Bozma kararı sonrası dosyaya yeniden bakan mahkeme Abdulhadi Abdo, Amira Bassa ile Ahmed Elhamd’e 12 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.