Liderler oylarını kullanıyor

İki rakip Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy kullanmak için aynı saati seçti. AKP lideri Erdoğan İstanbul'da Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullanırken, Kılıçdaroğlu ise Ankara Arjantin İlkokulu'nda aynı anda oylarını kullandı.

Liderler oylarını kullanıyor

Erdoğan oyunu kullandıktan sonra yaptığı kısa açıklamada "Türk demokrasi hayatımızın ilk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Şimdi partiler yok, bir metre boyunda bir oy pusulası yok. Sadece iki adaya halkımız oylarını vereceği için inşallah çok seri şekilde bitecektir." dedi.

Erdoğan "İlk turda yüzde 90'lık bir katılımla demokrasi dersi verdik. İnanıyorum ki bugün de böyle olacaktır. Katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan bitmesini temenni ediyorum." diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU: "BU SEÇİM ÇOK ZORLU GEÇTİ"

Kılıçdaroğlu "Baskıdan kurtulmak için otoriter yönetimden kurtulmak için bütün vatandaşları oylarını kullanmaya devam ediyorum ve sonrasında da sandıklara sahip çıksınlar. Bu seçim zorlu koşullarda geçiyor. Her türlü iftira yapıldı. Ama özgürlükler gelecek. Oy kullanan ve oyunun hakkını kullanan vatandaşlara yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye 13. cumhurbaşkanını seçmek için bugün ikinci turda sandık başında. Liderler de oylarını kullanmaya başladı. İlk oyunu kullanan Akşener oldu. ATA ittifakı ilk tur cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise oyunu kullandıktan sonra linç kültürünü eleştirdi. Bahçeli ise kısa konuşmasında olgunluk içinde bir seçim dönemi yaşandığını söyledi. 

Bahçeli oyunu kullandıktan sonra yaptığı kısa açıklamada "Türk milleti olgunluk içinde bir seçim dönemi yaşamıştır. Hayırlı uğurlu olmasını Allah'tan niyaz ederim." dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul'da Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.  

Meral Akşener ise İstanbul'da Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya gelerek seçimi takip edecek.

Akşener oyunu kullandıktan sonra "Oyumuzu kullandık. Hepimiz için önemli. Gençlerin geleceği açısından önemli bir seçim. İnşallah milletimize hayırlı olur" dedi.

BABACAN EŞİ İLE BİRLİKTE OYUNU KULLANDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile birlikte Ankara Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Babacan, oy kullanma işlemlerinin ardından gazetecilere bir açıklama yaptı.

Babacan, “Seçim sürecinin şeffaf olmasının, adil olmasının ve hakkaniyetli olmasının demokrasimiz için son derece büyük önemi var. Ankara’da 25 ilçede 25 teşkilatımız var. Ankara’daki tüm teşkilatlarımızda arkadaşlarımızı okul binalarında görevlendirdik. CHP’nin ortak sandık güvenlik sistemi var. Ona biz kendi arkadaşlarımızı yazdırdık. Yaklaşık 48 bin isim verdik biz ortak havuza, bin 166 tane de avukat ismi verdik. Dolayısıyla da bütün sandıklarda 6 partinin ortak seçim güvenlik sistemi çalışacak. Bizim de arkadaşlarımız bu seçim güvenlik sistemine katkıda bulunacak" dedi.


SİNAN OĞAN AKŞENER İNCE VE AİLESİNE YAPILAN LİNÇ KÜLTÜRÜNÜ ELEŞTİRDİ

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. 

Sinan Oğan: "Bu seçim bize insanları linç etmenin ne kadar yanlış olduğunu, demokratik haklarını mahalle baskısı kurarak ellerinden almanın sonucunu göstermiştir. Meral Akşener'e Muharrem İnce'ye yapılan linçleri kınıyorum." diye konuştu.

BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN MESAJ

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş,oyunu kullandıktan sonra yaptığı paylaşımda seçmenlerine seslenerek  "Sözümüzü yarım bırakmayalım, oyumuzu mutlaka kullanalım." diye not düştü.

LİDERLER NEREDE

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda olduğu gibi ikinci turda da İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oy verecek. Erdoğan, seçimi İstanbul’da takip ettikten sonra akşam saatlerinde Ankara’ya geçecek.

Erdoğan’ın rakibi Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullanacak.

Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli de Ankara’da Anıttepe İlkokulu’nda, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Çankaya ilçesinde bulunan Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'nde, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise İstanbul Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanacak. 

İlk turda Erdoğan’ın rakibi olduktan sonra ikinci turda kendisini destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan da Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde sandık başına gidecek.

Millet İttifakı'nın diğer Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ankara'da Bilkent Emlak Bankası Okulu’nda, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Çankaya İlkokulu’nda, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise İstanbul'da Eyüp’te Nejat Sabuncu İlkokulu’nda, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise memleketi Afyonkarahisar'da Selçuklu İlkokulu’nda sandığa gidecek.

Bu seçimde Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nı destekleme kararı alan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Ankara TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza İlkokulu’nda oy verecek.

Odatv.com