Merdan Yanardağ: "Bizim İYİ Parti'den gelecek reklama ihtiyacımız yok"

Merdan Yanardağ, İYİ Parti’nin TELE1’i, seçim dönemindeki reklam kampanyasının dışında tutmasına ilişkin açıklama yaptı.

Merdan Yanardağ: "Bizim İYİ Parti'den gelecek reklama ihtiyacımız yok"

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "18 Dakika" programında İYİ Parti’nin seçim kampanyasında TELE1’e yönelik uyguladığı ambargoyla ilgili açıklamalarda bulundu. “İYİ Parti’den gelecek reklama ihtiyacımız yok” diyen Yanardağ, “Öyle bir ambargoyu bu aşamada uygulamaya kalkanların Türkiye’nin geleceğinde önemli ve demokratik bir rol oynayabileceklerini de hiç zannetmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yanardağ, şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu dün, ‘Ben başka partilerin içişlerine karışmam, dolayısıyla da bizim içişlerimize karışılmasına da izin vermem’ demiş. Çok sağlıklı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Biz de zaten CHP listelerini eleştirirken bunu gözeterek eleştirdik. Bir ittifak listesi bu. Dolayısıyla diğer partilerden gelen herkesin sorumluluğu CHP’ye yüklenemez dedik.

“İYİ PARTİ TELE1’İ REKLAM PLANLAMASININ DIŞINDA TUTUYOR”

“Bu böyle olmakla başka partilerin içişlerine müdahale edilmesinin yanlış olduğunu biz başından beri söyledik. İYİ Parti tarafından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın, neredeyse Cumhurbaşkanı aday adayı diye CHP’ye ve Kemal Bey’e dayatılması bir partinin içişlerine en şiddetli müdahaleydi. Biz bunu eleştirdiğimiz için İYİ Parti TELE1’i seçim kampanyasında başlattığı reklam planlamasının dışında tutuyor. Hiç sorun değil. Yeri geldi, niyetim yoktu ama bu şekilde bunu anlatmış olalım.”

“İYİ PARTİ’NİN CHP’NİN İÇİŞLERİNE MÜDAHALESİ SAYGISIZLIK VE SORUMSUZLUKTU”

“Biz İYİ Parti ve Meral Akşener’i iki noktada çok sert bir şekilde eleştirdik. İkisinde de haklıydık. Birincisi, CHP’nin içişlerine müdahale ediyor ve iki büyükşehir belediye başkanının adaylığını dayatıyordu. Bu partinin içişlerine müdahale, ciddi bir saygısızlık ve sorumsuzluktu. Biz bunu istemeden de olsa 5’li çete operasyonunun bir parçası diye değerlendirdik. Bu eleştirileri çok sert karşılamış olabilirler. Ama nihayetinde iş öyle bir noktaya geldi ki, 6’lı masa ve Millet İttifakı’nın dağıtılma girişimiyle yüz yüze kaldı. Türkiye bunu izledi. Meral Hanım Millet İttifakı’nın terk etti. Biz de bunun neden yanlış olduğunu ve AKP iktidarının bir dönem daha devam etmesinden öte, önümüzdeki yüzyılın feda edilmesi anlamına geleceğini belirttik. Toplumsal tepkinin harekete geçeceği yayınlar yaptık. O yayınların hepsinin altına imzamı atıyorum, çünkü o yayınları ben yönettim.”

“İYİ PARTİ’DEN GELECEK REKLAMA İHTİYACIMIZ YOK”

“Bizim İYİ Parti’den gelecek reklama hiçbir ihtiyacımız yok. İstemiyoruz da zaten. Bir kin güttükleri ve ambargo uyguladıkları açık. Hiç önemli değil. Biz onların Millet İttifakı’na geri dönmesini olumlu bulduk ve bütün eleştirilerimizi askıya alıyoruz dedik. Ama böyle bir ambargoyu bu aşamada uygulamaya kalkanların Türkiye’nin geleceğinde önemli ve demokratik bir rol oynayabileceklerini de hiç zannetmiyoruz.”