Meteoroloji'den kritik uyarı! 6 bölgede kar ve sağanak!

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün yurt genelinde sağanak yağış ve kar bekleniyor. Marmara'nın yüksek kesimlerinde kar, yağmurla birlikte düşüyor.

Meteoroloji'den kritik uyarı! 6 bölgede kar ve sağanak!

Habertürk'ün haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

23 KENT İÇİN "SARI" ALARM VERİLDİ

Öte yandan Meteoroloji'den tarafından yurdun iç bölgelerinde, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da 23 kent için sarı alarm verildi. İşte o 23 kentimiz: "Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan."

İÇ KESİMLERDE VE DOĞUDA KAR VAR

Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ÇIĞ TEHDİDİNE KARŞI DİKKAT!

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI 8-10 DERECE DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının, iç kesimler ve Doğu Karadeniz'de hissedilir derecede, 8 ilâ 10 derece azalacağı, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

MARMARA VE EGE'DE RÜZGARIN HIZI 70 KM OLACAK

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.