Meteoroloji'den yağmur ve fırtına uyarısı! Bu iller dikkat

Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun batısı yağmurlu diğer bölgeler parçalı bulutlu bir gün geçirecek. İç Anadolu'nun kuzeyi ile Orta Karadeniz'de kuvvetli lodos etkili olmayı sürdürecek.

Meteoroloji'den yağmur ve fırtına uyarısı! Bu iller dikkat

TELE1'de yer alan Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Orta Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın; İç Anadolu’nun kuzeyi ile Orta Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.