MULTİNET KULLANICILARINA AİT BİLGİLERİNİN ÇALINDIĞI ORTAYA ÇIKTI!

Genellikle yemek kartı olarak şirket çalışanlarına verilen Multinet'in, kullanıcılarına ait bilgilerin çalındığı ortaya çıktı.

MULTİNET KULLANICILARINA AİT BİLGİLERİNİN ÇALINDIĞI ORTAYA ÇIKTI!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre olay 27 Ocak tarihinde meydana geldi. Kurtsan Holding isimli şirkette çalışan Güliz Y., isimli kişiye '[email protected]' uzantılı siteden bir mail geldi.

Genç kadın mailin içerisine girdiğinde, "Multinet olarak yılın belli dönemlerinde değerli üyelerimize hediye çeki sağlıyoruz. Bu dönem size özel 500 TL hediye bakiye tanımlanmıştır. Kampanyadan yararlanabilmek için 'Hediye Bakiye' linkine tıklamanız yeterli olacaktır." yazısıyla karşılaştı.

OLTALAMA YÖNTEMİYLE KİŞİSEL VERİLERİ ÇALIYORLAR

Linke tıkladığında isim, soy isim ve telefon bilgisi isteyen site ardından kullanıcıyı orijinal Multinet sitesine yönlendirdi. Durumdan şüphelenen kullanıcı şirket yetkililerini aradığında böyle bir hediye uygulaması olmadığı bilgisini verdi. Multinet yetkilileri kullanıcılarına sahte maillerle hediye bahanesi üreterek kişisel verilerinin çalınacağı bilgisi yaparken olayla ilgili çalışma başlattı.

HESAPLARA SIZIP HARCAMA YAPABİLİYORLAR

Yapılan incelemelerde henüz kaç kullanıcının bu şekilde kişisel verilerinin çalındığı tespit edilemezken, hırsızların attığı maille kullanıcıların,

Multinet İnternet Bankacılığına girerek hesaplardan usulsüz harcama yapabilecekleri belirlendi.

Yapılan incelemeler sonucu kurum avukatları dolandırıcılarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.