Naci Görür'ün gündeminde yine İstanbul depremi var

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı bir canlı yayında, olası İstanbul depremiyle endişelendiren sözler sarf etti. Görür, "Özellikle Anadolu Yakası'nda kırmızıya yakın alanlar kıyaya yakın. Anadolu Yakası'nda deprem bakımından zemin burada iyi olmasına rağmen kıyalara yakın yerler sorunlu" dedi.

Naci Görür'ün gündeminde yine İstanbul depremi var

Sözcü Televizyonu'na çıkan ünlü Prof. Dr. Naci Görür, İBB'nin olası İstanbul depremine karşı dayanıksız olduğunu düşünülen yapıların yenilenmesi çalışmasıyla ilgili bir soruya yanıt verdi.

Açıklamalarda bulunan Görür, "Anadolu Yakası'nda deprem bakımından zemin burada iyi olmasına rağmen kıyalara yakın yerler sorunlu" uyarısında bulundu.


Naci Görür'ün gündeminde yine İstanbul depremi var


Görür ayrıca, "Özellikle Küçükçekmece, Büyükçekmece Yöresi ve sahillerin daha fazla müracaata etmesi gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Naci Görür'ün açıklaması özetle şöyle:

"Özellikle Anadolu Yakası'nda kırmızıya yakın alanlar kıyaya yakın. Yani deprem şiddetinin, en büyük yer ivmesinin, hızının fazla olacağı alanlar. Anadaolu Yakası'nda deprem bakımından zemin burada iyi olmasına rağmen kıyalara yakın yerler sorunlu. Avrupa'ya geldiğimiz zaman orada eksiklik görüyorum. Özellikle Küçükçekmece, Büyükçekmece Yöresi ve sahillerin daha fazla mürecaat etmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü orada zemin zaafiyeti söz konusu depremin şiddeti, ivmesi, hızı da orada daha fazla. Dolasıyla, Anadolu Yakası için olumlu şeyler söylüyorum fakat Avrupa Yakası için o haritanın daha fazla özellikle sahil şeritlerinin kırmızıya biraz daha renklenmesi gerektiğini düşünüyorum."