Nagehan Alçı'ya mahkemeden ikinci ret! İlk davayı da kaybetmişti!

Kırmızı Kedi Yayınevi Sahibi Haluk Hepkon’a kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı ilk davayı kaybeden Nagehan Alçı, ikinci davayı da kaybetti.

Nagehan Alçı'ya mahkemeden ikinci ret! İlk davayı da kaybetmişti!

Gazeteci Nagehan Alçı’nın Haluk Hepkon hakkında açtığı hakaret davasının reddedilmesi üzerine açtığı "hakkında verilen beraat kararının bozulması” istemi de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi tarafından “Bu hususta karar verilmesine yer olmadığı” gerekçesiyle reddedildi.

Kararı Cumhuriyet Gazetesi'nden Çağdaş Bayraktar'a değerlendiren Haluk Hepkon, “Atatürk’e hakaret eden, hak ettiği yanıtı alır. Sözlerimin arkasındayım. Yargı da zaten kendisine gerekli yanıtı verdi” dedi. 

Hepkon’un avukatı Av. M. Ruşen Gültekin ise karar sonrası şunları söyledi:

“Alçı’nın suç duyurusu üzerine hakaret suçundan hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından beraat kararı ile sonuçlandırılmış, yani kesinleştirilmişti. Buna rağmen bu karar aleyhine olağanüstü kanun yoluna başvuru yolu mümkün olmamasına rağmen Nagehan Alçı, bu karara itiraz etmişti. Elbette Yüksek Mahkeme böyle bir kanun yolunun mümkün olmadığını belirterek yapılan başvuruyu reddetti. Böylece sanki Haluk Bey iki kere beraat etmiş gibi olmuştur."