Onur Şener cinayetinin görgü tanığı konuştu

Ankara'da istek şarkı nedeniyle çıkan tartışmada 3 kişi tarafından öldürülen müzisyen Onur Şener son yolculuğuna uğurlandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Şener'in cenazesine katıldı.

Onur Şener cinayetinin görgü tanığı konuştu

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Ankara'da bir mekanda sahneye çıkan müzisyen Onur Şener, şarkı isteği yüzünden çıkan tartışmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personeli iş müfettişi İlker K. (35), Ali G. (36) ve TAİ’de elektrik mühendisi Semih S. (36) tarafından öldürüldü.

Adli Tıp Kurumundan alınan Şener’in cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki İsmet Oğultürk Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen törene Şener’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve bazı milletvekilleri de katıldı.


Onur Şener cinayetinin görgü tanığı konuştu


Şener’in cenazesi, burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

AVUKAT: "ADLİ KONTROLE İTİRAZ EDECEĞİZ"

Sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden, İlker K., Ali G., Semih S. “kasten öldürme” suçundan tutuklanırken J.E. ile G.G. “haftada bir kollukta imza atma” ve “yurt dışına çıkış yasağı” adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ailenin avukatı Meltem Banko, gazetecilere yaptığı açıklamada, suçluların en yüksek cezayı alması için uğraşacaklarını belirterek “İki kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz edeceğiz.” dedi.

BAKAN ERSOY’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamındaki sergilerin açılışı için bulunduğu Resim ve Heykel Müzesi’nde, müzisyen Şener’in, istek parçasını söylemediği gerekçesiyle öldürülmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Onur Şener’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileyerek sözlerine başlayan Ersoy, sanatın iyileştirici özelliğiyle var olmasını istediklerini söyledi.

Şener’i öldürenlerin yakalanmasının tek tesellileri olduğunu dile getiren Ersoy, “En kısa zamanda en ağır şekilde cezalandırılırlar ve layığını bulurlar diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

“BAKANLIK OLARAK TAKİP EDECEĞİZ”

Ersoy, bir gazetecinin “Bakanlık olarak takipçisi olacak mısınız? Size ulaşan yeni bilgiler var mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Biz Bakanlık olarak takip edeceğiz. Süreç zaten hızlı ilerliyor, bundan sonraki hukuki bir süreç. Savcılık ve mahkeme aşamaları devam edecektir. Bizim en büyük isteğimiz suçlu bulunan kişilerin hak ettiği cezayı almasıdır. İnşallah örnek olacak bir cezayla da bundan sonraki olası olayların önüne geçilmiş olur diye düşünüyorum.”

Cinayet gecesi mekanda bulunan bir görgü tanığı yaşananları anlattı:

"Biz de aynı mekandaydık. Onur zaten benim uzaktan bir tanıdığımdı. En önden dinliyorduk. Gecenin sonuna doğru müzik bitmişti. Mekanı kapatarak içeride küçük bir gruba çalmaya devam etti Onur.

Mekanın sahibinin tanıdıkları da vardı sanırım. Biz bar tarafında oturuyorduk. Bir anda tartışma yaşanmaya başladı, sesler yükseldi. Ne oluyor diye döndük, üç genç olay çıkardı. İstek şarkı çalmadığı içinmiş. Çalışanlar onları mekandan dışarı çıkarmaya çalıştılar. En son da dışarı çıktılar içkileriyle. Daha sonra Onur, arkadaşıyla birlikte dışarı çıktığında tekrar denk gelmişler.

Saldırgan elindeki bardağı kırıp onunla saldırmış. Zaten her yeri kesilmişti. Bir arkadaşı uzun süre Onur’u kurtarmaya çalıştı. Onur orada can çekişirken 'O da bize bağırdı' vs. gibi şeyler söylüyorlardı.

Saldıran genç de olayın dışındaymış gibi sakindi, oturuyordu saldırı sonrası orada."