Pelin Akil ve Onur Tuna sürpriz film için buluşuyor

Ayla Hacıoğulları ile Vilmer Özçınar'ın yazdığı “Son Akşam Yemeği” filmi cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü mutfaktakilerin gözünden anlatacak.

Pelin Akil ve Onur Tuna sürpriz film için buluşuyor

Birsen Altuntaş'ın haberine göre CineGenna Pictures imzalı “Son Akşam Yemeği” filmi cumhuriyet ilan edilmeden bir gün önce 28 Ekim 1923 Pazar günü ve gecesi Çankaya Köşkü’nün mutfağında yaşananları beyazperdeye taşıyor.



Pelin Akil ve Onur Tuna sürpriz film için buluşuyor


27 Ekim’de Türkiye, Avrupa ve Azerbaycan’da aynı anda vizyona girecek olan filmde Onur Tuna Mustafa Kemal Paşa’yı, Pelin Akil Latife Hanım’ı canlandıracak. 


Pelin Akil ve Onur Tuna sürpriz film için buluşuyor - Resim : 2


Engin Şenkan ve Azra Aksu’nun Ahir Usta ve torunu Elif karakterlerine hayat vereceği filmde Necip Memili, Aslı Tandoğan, Mustafa Kırantepe, Yasemin Baştan, Nehir Gökdemir ve Tuğba Daştan da rol alacak.



Pelin Akil ve Onur Tuna sürpriz film için buluşuyor - Resim : 3


Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü bu kez mutfaktakilerin yani halkın gözünden anlatacak olan filmde Çankaya Köşkü’nün üst katında yeni bir yönetim şekline geçiş tartışılıyordur ve ertesi gün cumhuriyet ilan edilecektir.

Alt katta bulunan mutfakta ise o tarihi anlara tanıklık eden aşçısından, yamağına mutfak çalışanlarının hüzün ve mutluluk dolu yirmi dört saati beyazperdeye yansıyacak.



Pelin Akil ve Onur Tuna sürpriz film için buluşuyor - Resim : 4


 Ayla Hacıoğulları ile Vilmer Özçınar‘ın yazdığı filmi Levent Onan yönetecek.