Prof. Uğur Şahin’den 'normale dönüş' tarihi!

Alman basınına konuşan Prof. Uğur Şahin, mayıs sonu ya da haziran başı gibi normal yaşama dönülebileceğini söyledi ve ekledi: “Aşının bu kadar etkili olmasını beklemiyordum”

Prof. Uğur Şahin’den 'normale dönüş' tarihi!

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Alman merkezli ilaç şirketi Biontech'in kurucusu Prof. Uğur Şahin, Mayıs sonunda ya da haziran ayının başında Kovid-19 vaka ve can kaybı sayısının kalıcı ölçüde düşeceğini böylece normal yaşama dönülebileceğini söyledi.

Der Spiegel dergisine ve Bild gazetesine konuşan Şahin, aşılamayla birlikte vaka sayılarında önemli ve kalıcı düşüşün mayıs sonunda ya da haziran başında gerçekleşeceğini söyledi. Şahin, "Önemli kriter o döneme kadar yeterli sayıda insanın aşılanmış olması. Ancak yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kontrol altına alınması, virüsün artık bulaşmayacağı ve tamamen biteceği anlamına gelmiyor. Sadece normal bir yaşama tekrar dönebileceğimiz anlamına geliyor" şeklinde konuştu. Mutasyonların vaka can kaybı sayılarını hızlı şekilde artırdığını söyleyen Uğur Şahin, "Bu durumdan endişeleniyorum. Görünen o ki, yeni mutasyonlar sebebiyle Kovid-19 pandemisi aşıyla sürü bağışıklığı sağlanmadan yeni bir ivme kazanacak" derken Biontech-Pfizer aşısının mutasyonlara karşı etkili olduğunun altını çizdi.

IŞIK GÖRÜNDÜ

İsrail'de elde edilen verilerin aşılarının mutasyonlara karşı etkili olduğunu ispatladığını belirtirken, "Tünelin ucundaki ışığı görüyoruz. Görünen ışık da tünelin ışığı değil. Aşının etkinliği sayesinde hem virüsün bulaşması hem de virüsün insan içindeki gelişimi engelleniyor. Ben aşının bu kadar etkili olmasını beklemiyordum" şeklinde konuştu.