Reha Muhtar'dan üst düzey bankacıya 'hırsızlık' suçlaması

Ünlü televizyoncu ve gazeteci Reha Muhtar, bu kez de aracına çarptığı üst düzey bir bankacı ile davalık oldu.

Reha Muhtar'dan üst düzey bankacıya 'hırsızlık' suçlaması

HALKTV'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan şikâyetler sonrası dikkat çeken bir soruşturmaya neden olan kaza geçen 16 Aralık günü saat 18.20 sıralarında yaşandı. Oğlu P. R.’yi kursa götürmek üzere olan Reha Muhtar (64), Levent’ten Sarıyer yönüne giden banka yöneticisi Burcu Yüzüak’ın (34) aracına sol taraftan çarptı. Yüzüak, aracını sola çekip inmek üzereyken Muhtar, ikinci kez araca çarptı.

Banka yöneticisi Yüzüak, kazaya ilişkin tutanak tutmak üzere Muhtar’a aracından inmesi çağrısı yapsa da sonuç alamadı. Dakikalar sonra olay yerine bir polis memuru geldi. Muhtar bu sırada polis memuruna, oğlunu kursa yetiştirmesi gerektiğini o nedenle bir an önce gitmesi gerektiğini söyledi.

‘ARAÇTAKİ TELEFONUMU ÇALDI’

Polis memuru M. A. C.’nin, beklemesini söylemesine rağmen Muhtar aracına binip kaza yerinden ayrıldı. Muhtar bu sırada 112’yi arayarak kazaya ilişkin bilgi vermek istedi. Muhtar, kazadan bir gün sonra polis merkezine giderek Yüzüak ile bu kişinin emlakçı eşi Fatih Nayırsoy’dan (34) şikâyetçi oldu.

Reha Muhtar'dan üst düzey bankacıya 'hırsızlık' suçlaması


Muhtar, Yüzüak için, “Araçta bulunan cep telefonumu çaldı” derken, Nayırsoy için ise “Bana ve avukatım Handan Bakbak’a küfretti. ‘Size gününüzü göstereceğim’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘KAZADAN SONRA KAÇMAYA ÇALIŞTI’

Savcılık talimatı sonrası Burcu Yüzüak ve eşi Fatih Nayırsoy’un ifadeleri alındı.

Yüzüak, Muhtar’ın kazadan sonra bir an önce olay yerinden kaçmaya çalıştığını öne sürdü. Yüzüak, o anların, olay yerinde bulunan polisin yaka kamerasına da yansıdığını söyledi.

Yüzüak, Muhtar’ın telefonunu kendisinin almadığını belirterek “Yola düşmüş bir telefon olduğunu gördüm. Üzerinden araçlar geçtiği için kırılmıştı. Polise söyledim ve telefonu da polis aldı” dedi.

Yüzüak, Muhtar’ın birkaç kez “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Reha Muhtar’ım ben” dediğini öne sürdü.

POLİS: "YERDEKİ TELEFONU BEN ALDIM"

Fatih Nayırsoy ise, kaza sonrası Muhtar ve avukatı Bakbak’la konuştuğunu ancak küfretmediğini söyledi. Bilgi sahibi sıfatı ile ifadesi alınan polis memuru M. A. C. ise, Burcu Yüzüak’ın yola düşen telefonu işaret etmesi üzerine, anılan cihazı alıp gelen trafik ekiplerine verdiğini söyledi.

İKİ DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ

Muhtar’ın hırsızlıkla suçladığı Yüzüak ise, karşı şikâyette bulundu. Muhtar’ın iftira attığını söyleyen Yüzüak, tehdit ve hakarete de maruz kaldığını kaydetti. Yüzüak, savcılık şikayetinde kaza tespit tutanağında da Muhtar’ın 8’de 8 kusurlu olarak tespit edildiğini kaydetti.

Savcılık, hem Muhtar’ın hem Yüzüak’ın şikayet başvurularını tek dosyada birleştirdi.

Soruşturma süresi ise devam ediyor...