Selda Alkor "Dört Yapraklı Yonca" için ağır ifadelerde bulundu

Katıldığı programda ağır ifadeler kullanan Selda Alkor; "Dört Yapraklı Yonca" olarak tanımlanan Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve merhum Fatma Girik'i hedef aldı.

Selda Alkor "Dört Yapraklı Yonca" için ağır ifadelerde bulundu

Selda Alkor, 360 TV'de yayınlanan "Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece" programına konuk oldu.

"Dört Yapraklı Yonca" tanımlamasından Bircan Usallı Silan'ı sorumlu tutan Selda Alkor; Fatma Girik'in Memduh Ün olmasaydı bu kadar iyi oyuncu olamayacağını ima etti.


Selda Alkor "Dört Yapraklı Yonca" için ağır ifadelerde bulundu

Onlarca unutulmaz karaktere can veren; iki yıl önce hayata gözlerini yuman Fatma Girik'in kariyerini Memduh Ün'e bağlı olduğunu ima eden Selda Alkor, "O dönem birçoğunun arkasında çok büyük isimler vardı. Fatma Girik'in arkasında Memduh Ün olmasaydı acaba bu kadar iyi bir oyuncu olabilir miydi? Figüranlıktan bu hale gelmek mümkün değil. Memduh Ün yazdığı bütün senaryolarda en önemli rolü Fatma Girik'e verirdi. Bunlar bir tesadüf olamaz" ifadelerini kullandı.

"DÖRT YAPRAKLI YONCA BANA İTİCİ GELİYOR"

Kalaycıoğlu'nun, "O dönem piyasa bu kadar zalim olmasaydı, o 4 Yapraklı Yonca seninle birlikte 5 Yapraklı Yonca olur muydu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Zaten o Dört Yapraklı Yonca ismi bana hep itici gelmiştir fakat bir şey diyememişimdir. Bircan bunu ortaya atarak çok sevdiği ablalarını bir araya getirdi. Ben Bircan'a (Bircan Usallı Silan) bunu yıllar önce söyleyerek gel benimle de çalış demiştim. O zaman olmadı nedense. Onların değerlerini, kıymetlerini bilmiyor değilim. Ben onları çok seviyorum, benim için de önemli. Ama koskoca bir Türk sineması 4 isme bağlanamaz. Buraya çok emek vermiş ve zirveye çıkmış insanlar var. Onları çiğneyip geçmek çok ayıp. O dönemlerde projelere büyük isimlere verilir, kalanlar bize dağıtılırdı. Ben hayatımda sadece Senede Bir Gün'ü yakalayabildim. Onda da Türkan Şoray oynayacaktı ama galiba rahatsızlanmış. Rahatsızlanmasaydı bana kalmazdı. Ben 100'e yakın filmde rol aldım."


Selda Alkor "Dört Yapraklı Yonca" için ağır ifadelerde bulundu - Resim : 2