Sigara denetimcilerinin rüşvet ağı! Gruba girmek için 6 bin TL ödeniyor

Tütün ve sigara denetimi yapan memurlar ile kafe işletmecileri arasında Whatsapp grubu kurdukları, denetime gitmeden önce haberleştikleri öğrenildi.

Sigara denetimcilerinin rüşvet ağı! Gruba girmek için 6 bin TL ödeniyor

Sabah Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine göre Konya'da tütün ve sigara denetimi yapan sağlık memurları ile aralarında kafe işletmecileri arasındaki rüşvet ağını, kurdukları 'Nikotin' isimli Whatsapp grubu ele verdi. 4'ü sağlık memuru 11 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde tekniker kadrosunda görev yapan ekibin, bar, pavyon, kafe gibi iş yerlerine yapılacak olan denetimler öncesinde iş yerlerine haber verdiğini belirledi.

Her bir iş yerinden aylık 3-4 bin TL civarında para aldıkları, para vermeyen işyerlerini kapattıkları belirlenen kişilere yönelik Haziran ayında operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden 11'i tutuklandı. Tutuklu 4 sağlık memuru hakkında 'rüşvet almak', 6'sı işletmeci 1'i memurlar ile işletmeciler arasında iletişimi sağlayan 7 kişi hakkında ise 'rüşvet vermek' suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede kafe işletmecilerinin kurduğu 'Nikotin' gurubu dikkat çekti. Sağlık memurlarının denetime gitmeden önce aracı konumunda buluna Cemil V.'ye (49) haber verdikleri Cemil V'nin de gruptan sağlıkçıların hangi yerlere denetime geleceğini, hazırlıklı olmaları konusunda uyarıda bulunduğu tespit edildi.

HEDİYELER ALMIŞLAR

Whatsapp gurubunu inceleyen polis, Cemil V'nin gruptan yazarak, işletmecilerden para topladığı, toplanan paralarla sağlık memurlarına çeşitli hediyeler aldığı belirlendi.

Bir mesajlarında Cemil V'nin sağlık memuru Hasan Ç'ye eşofman aldığı, ikilinin mesajlarında hangi renk olup olmamasını konusunda konuştukları da iddianamede yer aldı.

İddianamede 'Nikotin' gurubuna girmek isteyenlerin de 6 bin TL para verdikleri de kaydedildi. Bu rüşvet ağını kurduğu ileri sürülen sağlık memuru Kurtuluş G.'ye (54) 'Baba', diğer sağlık memuru Hasan Ç'ye (57) ise 'Dayı' olarak hitap ettikleri belirlendi.


Sigara denetimcilerinin rüşvet ağı! Gruba girmek için 6 bin TL ödeniyor


Kurtuluş G. ifadesinde, "Kafecilere danışmanlık hizmeti veriyorum. Daha önce tecrübeli olduğum için ne yapmaları gerektiğini söylüyorum. Bu hizmet karşılığında para alıyorum" dediği öğrenildi.