Şok! Microsoft'ta işler kötüye gidiyor

Dev şirketler adım adım küçülüyor. Bunlardan birisi olan Microsoft, 10 bin çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Şok! Microsoft'ta işler kötüye gidiyor

ShiftDelete'ten Ramazan Erdinç'in haberine göre tüm dünyada kendisini hissettiren ekonomik belirsizlik ortamı, dev şirketleri oldukça olumsuz etkiledi. Öyle ki bilinen birçok dev, en az yarayla kurtulmak için küçülme yoluna gidiyor. Bunlardan birisi olan Microsoft, önemli bir karar alıyor.

Microsoft, 10 bin çalışanını işten çıkarıyor

Meta, Tesla, Google gibi köklü şirketler ekonomik krizin eşiğinde. Birçok şirketin gelirlerinde düşüşler yaşanıyor. Bu durumun faturası ise ne yazık ki çalışanlara kesiliyor. Devler, giderlerini kısabilmek adına çalışanlarıyla yollarını ayırma politikasına gidiyor.

Bu politikayı sessiz sedasız yürüten Microsoft, Ekim ayında farklı ofislerden bine yakın çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Görünen o ki bu küçülme de çare olmadı. Şirket, neşteri derinden vurmak istiyor. Şirketin CEO’su şirket çalışanlarıyla kısa ve uzun vade planlarını paylaştı.

Paylaşılan blog yazısına göre Microsoft, 10 bin çalışanını işten çıkararak “geçici” tanımladığı bir çözüm arayışı içine giriyor. Nadella, kararı açıklarken pandemi sırasında yaşanan patlamanın ardından azalan tüketici harcamalarının etkisine dikkat çekti.

Yazıda şu ifadelere yer verildi.

"İlk olarak, maliyet yapımızı gelirimiz ve müşteri talebini gördüğümüz yer ile uyumlu hale getireceğiz. Bugün, üçüncü çeyreğin sonuna kadar toplam iş gücümüzün 10 bin iş azalmasıyla sonuçlanacak değişiklikler yapıyoruz. Bu, bugün gerçekleşen bazı bildirimlerle birlikte toplam çalışan tabanımızın yüzde 5’inden daha azını temsil ediyor. Bazı alanlarda rolleri ortadan kaldırırken, önemli stratejik alanlarda işe almaya devam edeceğimizi not etmek önemli."