Sylvester Stallone efsane filmi hakkında itirafta bulundu

Sylvester Stallone, tüm dünyada gişe rekorları kıran ve sinema dünyasının kültleri arasında yerini alan ünlü Rocky filminin senaryosunu meğer ikinci defa yazmak zorunda kalmış.

Sylvester Stallone efsane filmi hakkında itirafta bulundu

Popüler akış platformu Netflix’te yayınlanan ve Sylvester Stallone’yi odağına alan Sly isimli belgeselde ünlü oyuncu, meşhur Rocky filmiyle ilgili daha önce pek de duyulmamış detayları paylaşıyor.

Sylvester Stallone, kaleme aldığı ve gişede başarılar elde ederken tüm dünyada ünlenmesini sağlayan 1976 yapımı “Rocky” filmini aslında bir arkadaşının karakterin çok zalim olduğunu söylemesinin ardından yeniden yazdığını söyledi.


Sylvester Stallone efsane filmi hakkında itirafta bulundu


Sözcü Gazetesi'nin haberine göre gişede 117 milyon dolar hasılat elde etti ve birçok devam filminin yanı sıra “Creed” yan filmlerinin de ortaya çıkmasını sağladı.

Şimdi seneler sonra Stallone yeni Netflix belgeseli “Sly”da, projeyi başlangıçta nasıl tasarladığını anlattı.

Stallone, Rocky’yi başlangıçta haydut bir karakter olarak hayal ettiğini ve Martin Scorsese’nin suç draması Arka Sokaklar’ından (Mean Streets) ilham aldığını açıkladı. Ancak bir arkadaşının senaryoyu okuması ve boksörün izleyicilerin onu gerçekten umursamayacak kadar zalim olduğunu düşünmesi üzerine yeniden masa başına geçti.


Sylvester Stallone efsane filmi hakkında itirafta bulundu - Resim : 2


Stallone, Rocky’nin karakterini nasıl yumuşatıp onu izleyiciler için daha sevimli hale getireceğini düşündü ve bir kız arkadaşı olsa nasıl olurdu diye hayal ettiğini bahsetti.