Taksi ücretlerine gelen zamla ilgili yeni gelişme

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu, İstanbul Taksiciler Odası'nın 'zam' talebini geri çevirdi. Birlik 'UKOME kararında değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklaması yaptı.

Taksi ücretlerine gelen zamla ilgili yeni gelişme

HALKTV'nin haberine göre İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) dün kritik toplantısını yaptı. UKOME toplantısında, toplu ulaşıma yüzde 51,52 olarak açıklandı. Toplantıda, taksi ücretlerine de zam yapıldı. Taksi indi-bindi ücreti 70 TL olurken, taksimetre açılış ücreti 19,17 olarak açıklandı.

'Kontak kapatacağız' demişti

Anılan karara ve belirlenen rakamlara İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise karara tepki göstererek "Kontak kapatacağız, bu zam oranını kabul etmiyoruz" demişti.

Aksu, UKOME’den alına karar yerine, bağlı oldukları İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (İSTESOB) başvuracaklarını söylemişti.

Toplantı bu sabah yapıldı

Yapılan başvuru üzerine İSTESOB Yönetim Kurulu bu sabah toplandı. Toplantıda, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası ve İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın talebi masaya yatırıldı.

‘Yetki UKOME’ye ait’

Yapılan toplantı sonrası alınan kararda şu ifadeler yer aldı: “Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; yönetim kurulu, toplu ulaşım ücretlerini belirleme noktasında taksi, minibüs ve servis taşımacılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlaması nedeniyle Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yönünde karar aldı.”