Tavandan kopan parça 2 aylık bebeğin üzerine düşecekti!

İstanbul Kavacık’ta bulunan özel bir hastanede iki aylık bir bebeğin ve ebeveynlerinin üzerine tavandan kopan alçılar parça halinde düştü. Bebek, ebeveynlerinin refleksiyle yara almadan kurtuldu. Aile, ihmal suçlamasıyla hastaneden manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Tavandan kopan parça 2 aylık bebeğin üzerine düşecekti!

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem'in özel haberine göre her ikisi de sanatçı olan M.T. ile A.E.T çifti, iki aylık bebeklerini rutin kontrol için 7 Ağustos 2023 günü İstanbul Kavacık’ta bulunan özel bir hastaneye götürdü.

Bebeğin babası A.E.T., polis tutanağındaki ifadesinde bundan sonrasında yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Genel muayenesi yapılırken çocuğumuzun ve bizim üzerimize tavanda bulunan alçılar parça halinde düştü. Çocuğumuz bu olayda yara almadı ama sonrasında yara almayacağı anlamına gelmez. Bu benim çocuğum da olabilir başkasının çocuğu da. Böyle bir ihmalden dolayı çocuğumuz yara alabilirdi.”

Yaşanan paniğin ardından hastane görevlileri aileyi teskin etmeye çalışarak, düşen parçaların çok büyük olmadığını, ciddi bir sonuç doğurmayacağını, olayda yara alınmadığını ve görevlilerin hemen bebekle ve kendileriyle ilgilendiğini söyledi.

POLİSE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLUP, GÖRÜNTÜYÜ TESLİM ETTİLER

Ancak söz konusu ihmalin bir çocuğun ciddi şekilde yaralanmasına yol açabilecek sonuçlar doğurabileceğini belirten aile, polise giderek şikayetçi oldu ve ellerindeki görüntüyü de teslim etti.


Tavandan kopan parça 2 aylık bebeğin üzerine düşecekti!


ÖZÜR GELMEYİNCE DAVA GELDİ

Ailenin avukatı Güliz Baykal, önceki gün Beykoz Adliyesi’nde ihmalle suçlanan hastane hakkında manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Konuya dair konuşan Avukat Güliz Baykal, gerek anne gerek baba için 50 bin lira manevi tazminat talebiyle dava açtıklarını kaydetti.


Tavandan kopan parça 2 aylık bebeğin üzerine düşecekti! - Resim : 2


“OLAYIN VAHAMETİNİ ANLAMALARI İÇİN DAVA AÇILDI”

Baykal, dava açma nedenleriyle ilgili olarak da “Kontrolsüz artan enflasyonun sancılarının yaşandığı şu dönemde 10 kişiye sorsanız, ülkede en ucuz şey nedir diye, muhtemeldir ki 9’u insan yaşamı der” diye söze başlayarak görüşünü şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde maalesef insan yaşamının değeri yok. Mahkemelerce verilen ve caydırıcı nitelikte olmayan kararlar durumu bu hale getirdi.  İnsan sağlığından sorumlu özel bir hastanede yaşanan bu vahim olayın bebeğin ölümüyle sonuçlanmaması mucize. Yurtlarda asansörler düşüyor, inşaatlarda güvenlik önlemleri alınmaksızın isçiler çalıştırılıyor, trafik kazası adı altında adeta cinayetler işleniyor, usulsüz yapıların enkazında ölen insanların yakınları doğa olayı cevabıyla karşılaşıyor, mevzuat gereği asgari koşulları dahi taşımayan hastaneler hizmetlerine devam ediyor ve bu ülkede caydırıcı nitelikte kararlar verilmediği için insanlar ölüyor, öldürülüyor. Müvekkillerimin talebi, hastanenin yaşanan olayın vahametinin ve kendi sorumluluklarının farkına varmalarıydı ki başka kimse böyle bir olaya maruz kalmasın.”