Yemeksepeti, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı

Yemeksepeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’ni imzaladı.

Yemeksepeti, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı

Yemeksepeti, kadınların iş dünyasındaki eşitliğini ve güçlendirilmesini destekleyen Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından ortaklaşa geliştirilen Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’ni (WEPs - Women’s Empowerment Principles) resmi olarak imzaladığını duyurdu.

Yemeksepeti’nin cinsiyet eşitliğine olan bağlılığını ve bu alandaki eylemlerini pekiştiren WEPs taahhüdü, kadınların iş gücüne katılımını artırmak, kadın liderleri desteklemek ve çalışanlarının fiziksel, ruhsal ve zihinsel sağlığı ve güvenliğini cinsiyet perspektifiyle ele almak gibi çeşitli önlemleri içeriyor.

İş dünyasında kadınların güçlendirilmesi için kapsamlı bir çerçeve sunan WEPs, imzacı şirketlerden cinsiyet eşitliğini teşvik etmelerini, kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer almalarını sağlamayı ve ekonomik açıdan güçlenmelerine destek olmak için somut adımlar atmalarını talep ediyor.

BAKİ: "YÖNETİMDE KADIN DENGESİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Yemeksepeti CEO’su Mert Baki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde atılan bu adımın kendisi ve şirketi adına heyecan verici olduğunu belirtti.

Baki; “Kadın çalışan oranını artırma yönündeki çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Yemeksepeti’nin Liderlik Ekibi’nin yüzde 50’sinin, yönetici kadrosunun yüzde 45’inin ve tüm merkez çalışanlarının yüzde 53’ünün kadınlardan oluştuğunu söylemek bizim için gurur verici… Ancak, bu oranları daha da yükseltme konusunda hedefler belirlemiş durumdayız” dedi.

DHA