Yunan medyası Dilek İmamoğlu'nu manşetlerine taşıdı

Türkiye'de yerel seçim sonrasında arka arkaya açıklama ve analizler gelirken Yunan medyası, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nu manşetlerine taşıdı.

Yunan medyası Dilek İmamoğlu'nu manşetlerine taşıdı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Proto Thema, Ekrem İmamoğlu'nun seçim zaferi sonrasında dikkat çekici bir haber yaptı... 

Gazete, Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu manşetlerine taşıdı.

Yunan medyası Dilek İmamoğlu'nu manşetlerine taşıdı


Gazete, "Ekrem İmamoğlu: İstanbul'u kazananın profili ve Erdoğan'dan korkmayan eşi" başlığını kullanırken, "49 yaşındaki Dilek İmamoğlu sarıya boyanmış saçı, son moda kıyafetleri ve kolundaki akrep dövmesiyle dikkat çekiyor" ifadesine yer verdi.


Yunan medyası Dilek İmamoğlu'nu manşetlerine taşıdı - Resim : 2


İmamoğlu çiftinin 1995'ten beri evli olduğunu ve çiftin 3 çocuklarının olduğu belirtilirken, "1974 doğumlu Dilek, İstanbul Üniversitesi'nden mezun oldu ve birçokları tarafından İmamoğlu'nun arkasındaki itici güç olarak biliniyor. Ona yön veriyor" denildi. 

Haberde, Dilek İmamoğlu'na İstanbul'un First Lady'si denilirken, "Dilek bilindik First Lady'lerden değil, bir Türk siyasetçinin sıradan bir eşi değil. Başörtüsü yerine sarıya boyanmış saçları tercih ediyor, son moda kıyafetler giyiyor ve bazen kolundaki akrep dövmesi görülüyor. Bu dövme doğrudan onun burcuna bir gönderme, kendisi 18 Kasım'da doğdu" yorumu yapıldı. 


Yunan medyası Dilek İmamoğlu'nu manşetlerine taşıdı - Resim : 3


Dilek İmamoğlu'nun birçok alanda toplumsal sorunda aktif olduğunu ve engellilerin hakları, kadın hakları ve çocukların eğitimi gibi konularda farkındalık çalışmasına katıldığı belirtildi.

İmamoğlu'nun geçmişte çalışmalarından dolayı ödül aldığı da hatırlatıldı.



Yunan medyası Dilek İmamoğlu'nu manşetlerine taşıdı - Resim : 4


Haberde, "Dilek İmamoğlu, Erdoğan'ı karşısına almaktan da çekinmiyor. 2022'de eşi 2 yıl 7 ay hapis cezası aldığında yaptığı gibi. O dönemde 'Önemli olan iktidarda kalmak değil, hala onurlu olmaktır' diye yazdıktan sonra, Mustafa Kemal'in yakın arkadaşı olan Türk asker ve siyasetçi İsmet İnönü'ye atıfta bulunarak 'Bizi yıldıramayacaksınız' dedi" ifadelerine yer verildi.