Ahmet Rıfat Şungar ve Bensu Soral iddialı projede buluştu

Ankara’da hafta sonu sete çıkması planlanan “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminin kadrosu birbirinden güçlü isimlerden oluşuyor.

Ahmet Rıfat Şungar ve Bensu Soral iddialı projede buluştu

Birsen Altuntaş'ın haberine göre BKM’nin 1930’lu yıllar Türkiye’sine ışık tutacak olan “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filmi iddialı konusuyla olarak öne çıkıyor.

Miti Kovaçeva, Mustafa Kemal’in subaylık yıllarında evlilik teklif ettiği ancak kavuşamadığı Bulgaristan’ın ünlü komutanlarından General Stilyan Kovaçev ile Ana Kovaçeva‘nın kızı olarak tarih kitaplarından yer alıyordu. 

“Miti” rolünü Bensu Soral oynayacak.


Ahmet Rıfat Şungar ve Bensu Soral iddialı projede buluştu


Cumhuriyeti tarihimizin sahnelenen ilk operası Özsoy Operası’nın hikâyesi etkili bir dille beyazperdeye taşıyacak olan filmde daha önce Ali Atay’ın adının geçtiği “Münir Hayri” rolüne Ahmet Rıfat Şungar hayat verecek.


Ahmet Rıfat Şungar ve Bensu Soral iddialı projede buluştu - Resim : 2


Salih Bademci, Okan Yalabık, Birce Akalay, Melis Sezen ve Şifanur Gül gibi ünlü isimleri buluşturan film Ankara’da çekilecek.

Yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın oturacak.

BKM yazı ekibinin kaleminden, 1930’lu yıllar Türkiye’sine ayna tutan “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filmi aylar süren mekân, kostüm, saç ve makyaj çalışmalarının ardından bu hafta sonu sete çıkıyor.