AKP’li belediye Demet Akalın ve Alişan için Corona yasağını deldi!

Artan corona virüsü vakalarının ardından bir dizi kısıtlamalar hayata geçirilmişti. Şanlıurfa'ya giden şarkıcı Demet Akalın ve Alişan için AKP'li belediye restoranlara getirilen müşteri kabul etme yasağını deldi. Yasağı delen Demet Akalın, o anlara ilişkin görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

AKP’li belediye Demet Akalın ve Alişan için Corona yasağını deldi!

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre son dönemle hızla yükselişe geçen corona vakaları nedeniyle hükümet bir dizi önlemler almıştı. Bunlardan birisi de restoranların müşteri kabul etme kısıtlamasıydı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine giden şarkıcı Demet Akalın ve Alişan için Şanlıurfa Belediyesi’ne ait Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisleri’ndeki restoran açıldı. İkilinin restoranda yemek yediği anları şarkıcı Demet Akalın sosyal medya hesabından paylaştı.

 

“KAMU KURUMLARI HÜKÜMETİMİZİN ALDIĞI KARARLARI ÇİĞNİYOR”

Yasağa rağmen şarkıcılar için restoran yasağının delinmesine tepki gösteren Eyyübiye ilçe belediyesi eski meclis üyesi Bilal Tekatlı sosyal medya hesabından şu tepkiyi gösterdi....

AKP’li belediye Demet Akalın ve Alişan için Corona yasağını deldi!

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bir televizyon kanalında program yapan Demet Akalın ile Alişan'ın, başta Karahantepe kazıları ve şehrin gastronomi lezzetlerinin tanıtımına yönelik program için önceki gün kente geldiği aktarıldı.

Şanlıurfa'nın lezzetlerinin sanatçılar tarafından "halka açık olmayan mekanda" tanıtılmak istendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 'Karahantepe' açıklamasından sonra STAR TV adına Şanlıurfa'ya gelerek Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Karahantepe gibi tarihi mekanlarımızı tanıtmak, Şanlıurfa'nın benzersiz gastronomisine dikkat çekmek istemişlerdir. Sanatçılar, halka açık olmayan bir mekanda maske, mesafe ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde misafir edilmişlerdir. Benzer programlar, her gün hemen tüm televizyon kanallarında bu şekilde yapılmaktadır."

Açıklamada, sanatçıların ağırlandığı belediye tesisinin yalnızca paket servisiyle hizmet verdiği vurgulanarak, belediyenin tüm kurumlarının salgınla mücadele kapsamında alınan kurallara eksiksiz uyduğuna dikkat çekildi.