Aras Bulut İynemli'nin rol aldığı 'Atatürk' dizisi için skandal karar!

Aras Bulut İynemli'nin başrol olduğu Disney Plus'ın 8 milyon dolar harcadığı "Atatürk" dizisinin akıbeti belli oldu.

Aras Bulut İynemli'nin rol aldığı 'Atatürk' dizisi için skandal karar!

Oyuncu Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu 'Atatürk' dizisiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçen sene Türkiye’de yayınlara başlayan dijital yayın platformu Disney Plus’ın üstlendiği 'Atatürk' dizisinin tanıtımı yapılmış ve YouTube’da 2,5 milyona yakın görüntüleme elde edilmişti. Disney Plus skandal bir karar vererek 29 Ekim 2023 tarihinde yayınlanacağını duyurduğu 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldı.


Aras Bulut İynemli'nin rol aldığı 'Atatürk' dizisi için skandal karar!


Yenişafak Gazetesi’nden Sevda Dursun’un derlemesine göre
Türkiye’de özellikle yeni Star Wars dizi ve filmleri başta olmak üzere orijinal Türk yapımları, Marvel serisi gibi onlarca farklı içeriği barındırdığı için kullanıcılar tarafından sevilen Disney, 1 Temmuz’dan itibaren Türk yapımlarının önemli bir kısmını platformundan kaldırmıştı. Disney Plus’ın Türkiye yönetimi, tüm dünyada masrafları azaltmak için lokal içeriklerin kaldırılmasına dönük bir strateji izlediklerini söyledi.

''100. YILINDA YAYINDA'' AÇIKLAMASI

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak hazırlanan ‘Atatürk’ yapımının akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu. 

Zira The Armenian National Committee of America (Amerika Ulusal Ermeni Komitesi), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Disney Plus Türkiye’nin ‘Atatürk’ dizisini iptal etmesini istedi. Sebebi ise Atatürk’ü savaş suçlusu olarak görmeleriydi.

Türk içeriklerini platformdan kaldırma kararından sonra Atatürk’ün de yayınlanmayacağı yönünde paylaşımlar yapıldı, kullanıcılar üyeliklerini iptal etti. Ancak Disney Plus Türkiye, dizinin fragmanını yayınlayarak, “Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında” paylaşımını yaptı.

Aras Bulut İynemli'nin rol aldığı 'Atatürk' dizisi için skandal karar! - Resim : 2

KASIM AYINDA SİNEMALARDA

Bu paylaşım bir süre tepkileri dindirse de kullanıcılarda tam bir güven oluşturmadı. Sosyal medyada sürekli “Atatürk dizisi ne zaman yayınlanacak?” soruları soruldu. Platformdan başka herhangi bir açıklama gelmese de edinilen bilgiye göre Disney Plus Ermeni lobisine boyun eğdi.

Diziyi platformunda yayınlamayacak. Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Berk Cankat, Esra Bilgiç gibi önemli oyuncuların rol aldığı ve 8 milyon doların harcandığı yapımı çöpe atmayıp Türkiye’de vizyona koyacak. 

Cumhuriyetimizin 100. yılında yayımlayacaklarını söyledikleri diziyi, kasım ayında film olarak sinemalarda yayınlayacaklar.

Bu karar Türkiye’deki izleyiciyi nasıl etkiler, bunu da zaman gösterecek.

SKANDAL PAYLAŞIMLAR

Öte yandan Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Ermeni lobisine yakın gruplar sosyal medya üzerinden, “Disney+ Atatürk dizisini Ermeni topluluğunun baskısı üzerine iptal etti” diyerek Atatürk’ün fotoğrafı ve Disney+’ın logosunun olduğu bölüme “iptal edildi” damgasının yer aldığı görseli paylaştı.

Aras Bulut İynemli'nin rol aldığı 'Atatürk' dizisi için skandal karar! - Resim : 3

ANCA’nın sosyal medya hesabından yapılan skandal paylaşım büyük tepki çekti.

Aras Bulut İynemli'nin rol aldığı 'Atatürk' dizisi için skandal karar! - Resim : 4

Paylaşımda Atatürk ve Mickey Mouse ve Minnie Mouse’un yer aldığı görselin yanında, “Disney+, tartışmalı diziyi ANCA baskısı sonrasında iptal etti” ifadesi kullanıldı.

Disney+’ın Türkiye’deki yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, birkaç gün içerisinde konuyla ilgili olarak merkezden gelen onay doğrultusunda bir açıklama yapılacağı kaydedildi.