Asgari ücrette yeni kulis bilgisi! Canlı yayında rakam geldi

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret ara zammı konusunda tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, bir kulis bilgisini paylaştı. Gürel, asgari ücretin perşembe günü açıklanabileceğine dair bilgi paylaşırken konuşulan 2 rakamı ve oranları da duyurdu…

Asgari ücrette yeni kulis bilgisi! Canlı yayında rakam geldi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, hukukçular Pınar Hacıbektaşoğlu ve Prof. Dr. Selim Kuran, tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Erdoğan Aktaş'ın sunumuyla tv100'de ekrana gelen "Eşit Ağırlık"ın konuğu oldu.

Medyaradar'ın haberine göre programda milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesiyle ilgili yürütülen süreç programda masaya yatırıldı.

"11 BİN İLE 11 BİN 500 ARASINDA GİDİYOR GELİYOR

Yayında tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, bir kulis bilgisini paylaştı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Perşembe günü Beştepe’de asgari ücret rakamını açıklayacağına dair bilgim var" diyen Gürel şöyle devam etti:

“Son toplantıda hem iş veren sendikası hem işçi sendikası bunun dolarla değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söylemişler ve rakam, 11 bin ile 11 bin 500 arasında gidiyor geliyor."

CHP: "15 BİN LİRA OLMALI"

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak dün yaptığı açıklamada, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız hesaplamalar ve görüşmeler çerçevesinde, asgari ücretin en az 15 bin lira olması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuşmuştu.