Bakan Yanık ve Bakan Dönmez'den son dakika açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Adana Valisi Süleyman Elban, İl Koordinasyon Merkezi'nde depremle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Bakan Yanık ve Bakan Dönmez'den son dakika açıklamaları

Bakan Derya Yanık da şu ana kadar Çukurova ilçesinde 6, Tufanbeyli ilçesinde ise 1 binanın hasar gördüğünü, şu ana kadar 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yanık, öncelikli olarak enkaz altında kalan vatandaşları sağ olarak kurtarılması için çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü belirterek, "Tam bir dayanışma görüntüsüyle bu süreci atlatacağız. Kış şartlarından dolayı maalesef depremin etkilerini biraz daha yoğun hissediliyor. Kurum ve kuruluşlarımızı görevini eksiksiz olarak yerine getirmektedir" diye konuştu. 

4 İLE DOĞAL GAZ VERİLEMİYOR

Bakan Fatih Dönmez ise Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde doğal gaz dağıtım hattında kopma yaşandığını, bu nedenle Gaziantep, Kilis, Hatay ve Kahramanmaraş'ta doğal gaz kesintilerinin yaşanabileceğini söyledi. Dönmez, "Ayrıca 30 trafo merkezinde hasar meydana geldi. Ekiplerimiz çalışma yapıyor. Enerji kesintisi olan bölgelere mobil ekipler sevk ettik. Hastaneler, aşevleri ve fırınlara enerji sağlayacağız" dedi.

DHA (Demirören Haber Ajansı)