Belçika'da hayatını kaybeden iş adamının malları nasıl ortada kaldı?

Gayrimenkul zengini olan iş insanı Aydın Bilginer Belçika’da öldü. Bilginer’in vasiyeti gereği bedeni yakıldı külleri ise savruldu. Çocukları, babalarının Türkiye’deki mirası için harekete geçti. Ancak, resmiyette Bilginer sağ görünüyor.

Belçika'da hayatını kaybeden iş adamının malları nasıl ortada kaldı?

HALKTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre İzmir doğumlu Aydın Bilginer, 1960’lı yıllarda Belçika’ya yerleşti. Bilginer burada Belçika vatandaşı Jacqueline Blanche ile hayatını birleştirdi. Çiftin bu evlilikten 4 çocukları dünyaya geldi. Zaman zaman Türkiye’ye gelip giden Bilginer, hemen her gelişinde gayrimenkul satın aldı.

‘Mallarım çocuklarımın’ vasiyeti

2011 yılında ise Bilginer, Beşiktaş 15. Noterliği’ne, “Menkul, gayrimenkul, nakit para, banka şubelerindeki her türlü para, mücevher, anonim şirketlerdeki tüm hisselerin tamamı çocuklarıma aittir” şeklinde vasiyetname düzenledi.

Vasiyeti gereği yakıldı

Aydın Bilginer noterde düzenlettiği vasiyetnameden 12 yıl sonra, 15 Haziran 2022’de yine Belçika’da yaşamını yitirdi. Bilginer vasiyeti gereği krematoryumda yakıldı. Bilginer, aynı zamanda Belçika vatandaşı olduğunu Türkiye’ye bildirmemişti. Bu nedenle bedeni yakılan Bilginer’in ölümü Türkiye’deki resmi kayıtlara düşmedi.

Bilginer’in 100 milyona yaklaşan serveti ortada kaldı.

Çocukları ise, babalarının öldüğünü Türkiye makamlarına bildirdi. Ancak babalarının öldüğünü bir türlü ispat edemedi.